La Creu Roja destitueix el seu president a Madrid per suposat assetjament laboral

Un organisme investigarà les acusacions sobre el directiu denunciades pel comitè d'empresa

1
Es llegeix en minuts

La Creu Roja a la Comunitat de Madrid ha suspès cautelarment de les seves funcions el seu president, Jesús Mora, per investigar unes presumptes faltes greus denunciades pel comitè d'empresa de l'organització respecte a un procés de selecció interna de personal i la demanda d'una extreballadora per assetjament laboral.

Un portaveu de l'organització a Madrid ha explicat que divendres la Comissió Nacional de Garanties de Drets i Deures de Creu Roja va comunicar l'obertura d'un expedient disciplinari a Mora, que ocupa el càrrec des del 2007, per determinar el que va passar en els dos casos.

Aquesta comissió és l'òrgan de la Creu Roja a nivell nacional que s'encarrega de controlar amb "total independència" tot el funcionament intern de l'organització, ha assenyalat el mateix portaveu. Des de la Creu Roja han destacat, sobretot, la presumpció d'innocència de Mora i la tasca que es porta a terme dia a dia des de l'associació, amb 150 anys d'història.

Notícies relacionades

El comitè d'empresa va posar en coneixement de la comissió dos casos concrets: la selecció de diferent personal per ocupar diverses direccions tècniques i l'actuació de Mora durant el procés obert per la demanda d'una extreballadora de l'organització acomiadada per suposat assetjament laboral.

Mentre s'aclareixen els fets, el president nacional ha encarregat la gestió de l'organització a la Comunitat de Madrid a tres vicepresidents nacionals: Carlos Payá, Joaquín Mencos i Fernando del Rosario.