Foment de l'amor

Santi Vila i Ana Pastor reprodueixen en la seva relació el clàssic shakespearià 'Romeu i Julieta', un idil·li que a les seves respectives 'famílies' no entenen

La ministra de Foment, Ana Pastor, i el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila.

La ministra de Foment, Ana Pastor, i el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila.

1
Es llegeix en minuts
CRISTINA BUESA

Ell somriu quan la mira. Ella abaixa la mirada. Ell diu d'ella que és culta i sensible. Ella subratlla que té bon cor. Han teixit una complicitat a prova de bomba. Però les seves famílies s'oposen a la relació. Aquesta podria ser perfectament la història de Romeu i Julieta, amb els Capuleto i Montesco enfrontats. Però és el que els passa al conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, i a la ministra de Foment, Ana Pastor. Després de 10 mesos de relació, la seva és una crònica d'amor incompresa i, encara que insisteixin a fer entendre a les seves respectives 'famílies' que és un vincle fructífer per a les dues parts, xoca amb el recel dels seus respectius governs, tant del català com de l'espanyol.

Notícies relacionades

L'idil·li arriba tan lluny que l'11 de novembre, quan la ministra va citar el conseller a Madrid per parlar de com solucionar els endèmics problemes de Rodalies, Pastor li va regalar una corbata. Una peça on es veu el nom de Foment a l'etiqueta posterior i que, malgrat això, el responsable de la Generalitat no solament ha estrenat, sinó que a més mostra als col·laboradors que tenen més suspicàcies respecte a la sincera relació amb Madrid. Aquest gest descriu bé el caràcter sorneguer i d''enfant terrible' de l'exalcalde de Figueres (Alt Empordà), un polític audaç i amb olfacte que ha capgirat una comunicació històricament complicada entre Catalunya i el Ministeri de Foment, abonada pels incompliments i la falta d'inversió durant dècades.

>> Llegiu la informació completa sobre la relació entre Ana Pastor i Santi Vila a e-Periódico.