Anar al contingut

El Parlament demana que no es talli llum, aigua i gas sense informe de serveis socials

La moció preveu crear una taula sobre pobresa energètica

El Parlament ha aprovat aquest dijous una moció en què s'insta el Govern a garantir que les companyies d'aigua, llum i gas no puguin tallar el subministrament a les famílies pobres que no poden pagar les factures sense disposar abans d'un informe de l'Administració, a través dels Serveis Socials.

La moció, que ha estat aprovada només parcialment, aprofundia més en el seu text inicial en la necessitat de disposar d'un informe de Serveis Socials que indiqui la situació de pobresa de la família afectada, i preveia introduir una clàusula perquè "el silenci administratiu tingui sentit negatiu", però ha estat rebutjada amb els vots de diversos grups.

En canvi, sí que ha prosperat l'obligació que "s'estableixi un protocol obligat de comunicació i intervenció prèvia dels serveis socials per aplicar les ajudes necessàries a fi d'evitar el tall de subministrament".

Es crearà, així mateix, una taula rodona sobre pobresa energètica "com a espai de diagnosi, anàlisi i debat", i s'elaborarà un "pla de xoc contra la pobresa energètica".

Ha defensat la moció el líder d'ICV, Joan Herrera, que ha destacat la importància que la Generalitat pugui impedir el tall de subministrament de serveis essencials.

Per oferir-li la millor experiència possible estem canviant el nostre sistema de comentaris, que passa a ser Disqus, que gestiona 50 milions de comentaris en mitjans d'arreu del món cada mes. Ens disculpem si aquests primers dies hi ha algun procés extra de 'login' o si el servei no funciona al 100%.