Les Balears afronten la quarta setmana de vaga a les escoles

El Govern i els docents s'emplacen per seguir negociant aquest dilluns

1
Es llegeix en minuts

La reunió entre la Conselleria d'Educació, Cultura i Universitats de les Balears i els sindicats i l'Assemblea de Docents s'ha tornat a acabar sense acord, després que el Govern hagi reclamat per escrit als convocants de la vaga que la desconvoquin per després seguir negociant l'aplicació del Tractament Integrat de Llengües (TIL).

Així, les parts han quedat emplaçades de nou per dilluns que ve, a partir de les 17.00 hores, a una nova reunió, si bé la Conselleria d'Educació insisteix que els sindicats han de cessar en la seva reclamació de voluntarietat del trilingüisime.

Es tracta d'un nou fracàs de les negociacions que porten a terme les dues parts per intentar desbloquejar el conflicte en el sector de l'educació de les Balears, que ja fa tres setmanes que dura. El portaveu de l'Assemblea de Docents, Guillem Barceló, s'ha mostrat "decebut" després de la trobada celebrada aquest divendres, que ha durat més de quatre hores, ja que, segons ha dit, el Govern no ha fet un pas endavant per poder arribar a acords.

No obstant, Barceló ha assenyalat que la proposta de la Conselleria que lidera Joana Maria Camps serà estudiada i debatuda a les Assemblees de Docents que se celebraran a totes les illes.

Notícies relacionades

Els docents plantejaven que els col·legis decidissin per referèndums la voluntarietat o no del trilingüisme i que la seva aplicació es portés a terme a partir dels tres anys, és a dir, que l'anglès es comencés a introduir des del primer curs d'Infantil.

Per la seva part, el secretari autonòmic d'Educació, Guillem Estarellas, ha demanat responsabilitat als convocants de la vaga i els ha instat que la desconvoquin per poder seguir negociant després, una proposta que ha estat feta per escrit i que les centrals sindicals presentaran als docents aquest divendres i dissabte.