Google admet que no es pot esperar privacitat total a l'usar Gmail

El gegant subratlla que l'escanejat automàtic de missatges figura en els termes d'ús que accepta l'usuari

Centre de dades de Google, on s’allotgen els correus de Gmail, els vídeos de Youtube i el seu motor de recerca.

Centre de dades de Google, on s’allotgen els correus de Gmail, els vídeos de Youtube i el seu motor de recerca. / CORTESIA (EFE)

1
Es llegeix en minuts

Google ha reconegut en una documentació judicial que els usuaris deGmail no haurien de tenir "expectatives raonables" que les seves comunicacions siguin confidencials, unafalta de privacitatque està en l'arrel del funcionament del seu servei de correus electrònics.

El text, de 30 pàgines, va ser presentat dimarts pels advocats de l'empresa als tribunals de San José, al nord de Califòrnia, i se'n va fer ressò dimecres la premsa als EUA, país on el gegant informàtic s'enfronta a una demanda col·lectiva acusat d'espiar els internautes. "Google obre, llegeix i adquireix il·legalment contingut privat dels correus electrònics de la gent", diu la denúncia datada al maig.

Google considera que aquesta batalla legal no té fonament i defensa que les seves pràctiques s'ajusten a la legalitat vigent, alhora que creu que els demandants es van esforçar per mostrar una "llum sinistra" sobre la companyia.

L'empresa d'internet, per la seva part, manifesta que l'escanejat automàtic (no humà) d''e-mails' és el procediment ordinari en l'intercanvi de missatges a través de Gmail, una informació que serveix per optimitzar la publicitat que rep l'usuari, i que així figura en els termes i les condicions del seu servei de correus.

Vistiplau de l'usuari

Així mateix,Google insisteix que les lleis federals sobre escoltes eximeixen de responsabilitat les empreses dedicades a les comunicacions electròniques si els usuaris accepten que s'"interceptin" els missatges, cosa que qui usaGmail admet quan s'obre un compte de correu.

La companyia argumenta igualment que els demandants no van oferir proves que els seus correus fossin "comunicacions confidencials", segons es descriu en el Codi Penal dels EUA, que exigeix evidències que confirmin el "desig" de privacitat de les parts.

Notícies relacionades

Per tant, segons Google, la falta d'exemples proveïts pels demandants fa impossible conèixer el que esperaven a l'usar Gmail, de manera que no es pot arribar a la conclusió que "una expectativa raonable de confidencialitat" s'apliqués a aquest cas.

Segons el director dePrivacy Project de l'organitzacióConsumer Watchdog,Google "ha admès finalment que no respecta la privacitat" i ha invitat els que estiguin interessats a mantenir les seves comunicacions en privat que no utilitzin Gmail.

Temes:

Privacidad