CONSEQÜÈNCIES DE L'ESCÀNDOL DE PEDERÀSTIA

El Síndic investiga els controls de l'acollida de nens

Els acollidors lamenten els dubtes aixecats pel cas de Castelldans

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO
BARCELONA

la detenció, el 9 de juliol passat, de David Donet, el veí de Castelldans que suposadament va abusar dels nens que la Generalitat li va donar en acollida, ha portat el Síndic de Greuges a obrir una investigació d'ofici sobre els mecanismes de control que exerceix el Govern per garantir la integritat dels nens tutelats. El Síndic ha reunit informació dels organismes responsables i s'ha interessat per l'actuació de l'Administració amb els nens afectats, tant els que estaven amb el pederasta quan aquest va ser detingut com els que havien passat per casa seva. De quina atenció mèdica i psicològica han estat objecte, per exemple.

En general, el Síndic, que va decidir obrir la investigació el mateix dia que va sortir a la llum el cas, farà una anàlisi exhaustiva de la supervisió que fa la Generalitat dels acolliments, inclòs el seguiment de les famílies d'acollida i dels menors sota tutela. El propòsit de l'informe és determinar si els controls són prou rigorosos.

COMUNICAT DE LES FAMÍLIES / Els suposats abusos de Donet i l'alarma generada preocupen les famílies d'acollida. La Federació d'Associacions de Famílies Acollidores de Catalunya (CAFAC) va divulgar un comunicat en què, a més d'expressar el seu rebuig als actes de violència contra nens i adolescents, i de recolzar una «investigació responsable» del cas, va lamentar «els dubtes sobre la feina que la majoria de les famílies» porten a terme amb els nens tutelats.

Notícies relacionades

«Considerem l'acollida familiar la millor opció del sistema de protecció a la infància que pot oferir la nostra societat als nens i adolescents desemparats», subratlla la circular.

L'Audiència de Lleida va confirmar la presó provisional per a David Donet.