L'elecció dels estudis superiors

El grau doble de Matemàtiques i Física exigeix la nota més alta

Medicina i altres carreres de l'àmbit biomèdic destaquen en els primers llocs

1
Es llegeix en minuts
ANTONIO MADRIDEJOS
BARCELONA

Els graus dobles de Física i Matemàtiques a la Universitat Autònoma de Barce-lona (UAB) i la Universitat de Barcelona (UB) s'han convertit una altra vegada en les dues carreres impartides a Catalunya que exigeixen per ingressar-hi una nota de tall més elevada, amb un 12,9 i un 12,588 sobre un màxim de 14, respectivament, segons dades publicades ahir pel Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC). Tot i això, al marge d'aquests estudis especialitzats que només ofereixen 20 places de primer curs, Medicina en totes les seves facultats i diversos graus de l'àmbit biomèdic, com Genètica o Ciències Biomèdiques de la UAB, Biotecnologia o Bioquímica de la UB i Biologia Humana de la UPF, tornen a dominar les primeres posicions.

Notícies relacionades

Les notes de tall del curs vinent, 2013-2014, que en línies generals no experimenten gaires variacions respecte als últims anys, s'obtenen en funció del nombre de places disponibles en cada facultat i també de les notes que els aspirants porten després de passar pel batxillerat i la Selectivitat. Els alumnes que van fer les proves d'accés al juny, incloent-hi els que es van presentar a la repetició de la prova de Matemàtiques, han conegut les seves notes els últims dies.

TAMBÉ ENGINYERIES / En total, vuit graus exigeixen un 12 o més com a nota d'ingrés -dos més que el 2012- i n'hi ha 19 que demanen un 11. En els primers llocs també hi figuren dues enginyeries impartides per la UPC: Enginyeria Física (Barcelona), amb un 12,14, i Enginyeria en Tecnologies Aeroespacials (Terrassa), amb un 12,07. Odontologia de la UB demana un 11,47, i Veterinària de la UAB, un 10,98. Finalment, dins de l'àmbit de les ciències socials destaquen per la seva elevada nota diversos graus de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), com ara Periodisme (11,56), el nou de Filosofia, Política i Economia (11,93), el grau doble ADE-Dret (11,7) i la International Business Economics (11,8). Així mateix, el doble grau de Mestre d'Infantil i Primària s'estrena aquest curs amb unes notes més que respectables, com mostren els 10,876 que exigeix la UB i els 9,63 de Girona.