"Una persona val més que un contenidor"

El representant de Stop Bales de Goma reclama davant el Parlament el veto a aquests projectils

Nicola Tanno rebutja les disculpes del conseller d'Interior

Nicola Tanno, representant de Stop Bales de Goma.

Nicola Tanno, representant de Stop Bales de Goma. / ELISENDA PONS

1
Es llegeix en minuts
ANTONIO BAQUERO / Barcelona

Els diputats delParlament de Catalunya estan escoltant aquest matí la versió de lesvíctimes de lespilotes de goma. Nicola Tanno, representant de la plataforma Stop Bales de Goma, que va perdre l'ull d'uncop de pilota el 2010, ha obert una jornada que continuarà amb la compareixença d'Ester Quintana, la dona que la vaga del14-Nva rebre un fort impacte a la cara que va que també perdés elglobus ocular.

En la seva intervenció, Tanno ha exigit la retirada de les pilotes de goma, un material “que causa greus ferides i fins i tot la mort”. “Durant el 2012 es van usar dues vegades i hi va haver tres ferits oculars”, ha assegurat.

“El mal que poden generar aquestes pilotes és molt superior al que poden evitar. Un ésser humà val més que un contenidor”, ha sentenciat el representant de Stop Bales de Goma, que a més de la perillositat de les pilotes, va posar sobre la taula la ineficàcia d'aquest material antiavalots. “El que va passar en la vaga del 29 de març deixa clar que aquest material no serveix. Es van usar pilotes de goma, hi va haver dos mutilats oculars i una persona que va perdre la melsa. En canvi, no es van evitar els disturbis en la ciutat”.

La victòria d'Espanya

Notícies relacionades

Tanno ha rebutjat  indignat les disculpes que setmanes enrere en aquesta comissió va presentar el conseller d'Interior,Ramon Espadaler. “Si no retira les pilotes de goma, si el seu departament segueix sense col·laborar per aclarir el que va passar, si els mossos que ens van mutilar segueixen en els seus llocs... ho sento, però nosaltres no acceptem les disculpes del conseller”, ha comentat el representant.

Tanno, un jove italià, va resultar ferit d'un cop de pilota de goma a la cara la nit de la victòria d'Espanya en el Mundial de Sud-àfrica. A més de perdre l'ull, ha hagut de ser sotmès a cinc operacions per les greus ferides sofertes també als ossos de la cara. Mesos després, amb altres víctimes de cops de pilota, va posar en marxa l'associació Stop Bales de Goma.