"¿Per què la policia dispara als ciutadans? ¿Potser estem en guerra?"

Ester Quintana, la dona que va perdre l'ull el 14-N, reclama el veto a les pilotes de goma

Quintana al Parlament: ¿Per què la policia dispara als ciutadans? / periodico

1
Es llegeix en minuts
ANTONIO BAQUERO / Barcelona

Ester Quintana, la dona que el 14 de novembre passat va perdre unull per un brutal impacte queun informe forense atribueix a una pilota de goma,ha estremit aquest matí amb el seu testimoni els diputats de la comissió d'ordre públic delParlament.

Encara que s'ha mantingut serena en tot moment, Quintana ha fet un discurs d'uns 15 minuts en què no només ha relatat els efectes que la seva vida ha patit des que el dia de lavaga general al passeig de Gràcia va resultar ferida a la cara, si no que ha reclamat el veto a lespilotes de goma:“¿Per què lapolicia ha de disparar als ciutadans? ¿Potser estem en guerra?”

“Tots fem servir els ulls. Amb ells llegim, caminem i ens relacionem. La mirada és el mirall d'un mateix. El primer en què ens fixem quan tenim algú al davant és en els seus ulls. En el meu cas, això ha quedat trastornat. Jo ja no sóc la mateixa”, ha explicat.

Crítiques a Interior

Quintana  ha enumerat els perjudicis personals soferts. “Jo ja no sóc capaç de mesurar les distàncies. No sé quan s'acabar el calvari mèdic. Ni tan sols sé quan ni com podré tornar a treballar. Ara depenc de la pensió del meu pare, que té

Notícies relacionades

87 anys”, ha dit. “Malgrat tot aquest patiment --ha prosseguit--,Interior mai s'ha preocupat per la meva situació. Interior només s'ha preocupat per netejar la seva imatge”.

La veïna de la Verneda, que hi ha anat en representació de la plataforma Ojo con tu ojo, ha lamentat que “en aquesta comissió només s'esmenten les pilotes de goma per dir que no es retiraran”. Quintana ha denunciat també laimpunitat dels policies: “Interior ha de protegir l'ordre públic i la seguretat ciutadana. En cap cas ha de protegir policies que cometen abusos”.