Anar al contingut

Una aplicació de xafarderies inquieta escoles catalanes

En menys de dos mesos 'Gossip' ha aconseguit tenir 26.000 usuaris i mig miler de sales

VÍCTOR VARGAS LLAMAS / Barcelona

Són als antípodes del rigor científic i la sensibilitat humanística. No tenen res a veure amb les doctrines impartides entre els pupitres de les aules d'estudi. I, malgrat tot, els seus continguts copen bona part de la realitat quotidiana de milers d'alumnes de centres de secundària i d'educació superior de Catalunya.

Són els rumors, una pràctica universal, controvertida i ancestral. Un fenomen que sobreviu a tots els canvis que es registren en el seu entorn i que sap aprofitar el potencial d'una bona oportunitat quan se li presenta.

Com ara. Una aplicació per a dispositius mòbils està causant furor entre milers d'adolescents catalans que se la descarreguen per estar al dia de tot el que es cou entre els seus companys de classe i d'altres cursos, així com per propagar una novetat que els sembli rellevant.

Sembla comptar poc si és invenció o realitat o el mal que pugui rebre la víctima. Es diu 'Gossip' (rumor, en anglès), va ser creada per la firma barcelonina Crows & Dogs i en menys de dos mesos compta amb més de 26.000 usuaris, i han superat el mig miler de sales --els espais d'opinió per intercanviar històries de dubtosa credibilitat--.

>>Llegiu la informació completa sobre l'impacte de les noves tecnologies en l'adolescència a e-Periódico.

Per oferir-li la millor experiència possible estem canviant el nostre sistema de comentaris, que passa a ser Disqus, que gestiona 50 milions de comentaris en mitjans d'arreu del món cada mes. Ens disculpem si aquests primers dies hi ha algun procés extra de 'login' o si el servei no funciona al 100%.