RUMOR 2.0

L''informer' de xafarderies: el nou fenomen entre les universitats catalanes

La pàgina de Facebook i Twitter explica el safareig dels alumnes i professors de les facultats

La portada de l’’Informer’ de la UAB.

La portada de l’’Informer’ de la UAB.

1
Es llegeix en minuts
ALBA VILANOVA / Barcelona

Els 'informers' són pàgines anònimes deFacebook on els estudiants poden enviar als administradors les seves xafarderies i els seus desitjos més íntims i aquests s'encarreguen de publicar-los al mur de la pàgina. Les publicacions van des de declaracions d'amor fins a queixes del personal de les facultats. La idea sorgeix de la sèrie nord-americana 'Gossip girl', on hi ha un fenomen igual al barri on té lloc la sèrie: el Upper East Side de Manhattan, Nova York.

El primer 'informer' que es va crear va ser el de laUniversitat Autònoma de BarcelonaBarcelona, UAB, i ja té més d'11.000 seguidors. També técompte a Twitter i ja ha aconseguit 1.800 seguidors. També tenen 'informer' la Universitat de Barcelona (9.400 fans), Blanquerna-URL, ESADE, Pompeu Fabra (5.700 seguidors), Elisava, UIC i també les universitats de Vic iGirona(5.400 fans). Fins i tot els 'informers' han decidit fer aquestespàgines per facultatsper poder concretar més en les publicacions.

'BOOM' DIGITAL

Notícies relacionades

Hi ha barris, pobles i comarques que ja tenen la seva pròpia pàgina de xafarderies. Aquest és el cas dels barris de Gràcia, Sarrià, Sant Gervasi i Pedralbes o de lescomarques del Maresmei la Cerdanya. També hi ha pàgina de xafarderies dels transports públics catalans, tant de TMB com dels Ferrocarrils de la Generalitat.

El fenomen també s'ha estès a les universitats deSaragossa, Alacant, Castelló i de les Illes Balears.