REUNIÓ EN DEFENSA DE LA IMMERSIÓ LINGÜÍSTICA

Rigau demanarà divendres a Wert una "esmena profunda" de la llei

Els partits participants en la cimera del català fan front comú per aplicar només la LEC si el ministeri "no fa cas"

Les forces amb representació al Congrés s'emplacen a presentar esmenes conjuntes a l'avantprojecte

Polítics van a la cimera en defensa de l’educació en català.

Polítics van a la cimera en defensa de l’educació en català. / JULIO CARBÓ

1
Es llegeix en minuts
RAFA JULVE / MARÍA JESÚS IBÁÑEZ / Barcelona

Lacimera en defensa de l'escola en catalàque s'ha celebrat aquest dimecres a la tarda alPalau de la Generalitatreclamarà “unaesmena profunda” de l'avantprojecte de la futurallei orgànica de millora de la qualitat educativa(LOMCE), "sobretot pel que fa a laimmersió lingüísticai a la invasió de competències", segons ha explicat el secretari general de CDC,Oriol Pujol, un cop finalitzada la reunió. El dirigent nacionalista ha afegit que, en el cas que elMinisteri d'Educació“no faci cas”, els partits presents a la cimera han coincidit a emplaçar el Govern a complir només lallei d'educació de Catalunya(LEC). La consellera d'Ensenyament,Irene Rigau, anirà amb aquest mandat a la reunió a la qual ha estat convocada per a aquest divendres pel ministre d'Educació,José Ignacio Wert.

El líder d'ERC,Oriol Junqueras, ha anunciat que el seu partit portarà el cas alParlament Europeuper aconseguir el suport de les institucions comunitàries al model actual. També ha fet una crida a la “resistència” i ha anunciat que els quatre partits que han participat en la reunió i que tenen representació al Congrés dels Diputats presentaran iniciatives conjuntes en contra de la LOMCE.

Escola pública i laica

Notícies relacionades

El líder delPSC,Pere Navarro, ha demanat la màxima unitat en la defensa del model educatiu. A més, ha reclamat que els Governs mantinguin els recursos econòmics necessaris per garantir la pervivència de l'escola pública. En declaracions posteriors a la cimera, ha anunciat que el seu partit demanarà que s'elabori un estudi jurídic sobre la constitucionalitat de la 'llei Wert' i “si hi ha alguna escletxa, davant el dubte, que s'apliqui la llei catalana”.

ICV-EUiA, per la seva part, ha plantejat també la necessitat que quedi clara la defensa d'una escola pública i laica, una proposta que xoca amb el plantejament de partits com CiU, que coincideix amb el ministeri en aspectes de la llei que estan al marge de les qüestions lingüístiques. No obstant, el líder ecosocialista,Joan Herrera, s'ha sumat al front comú en defensa de les competències de la Generalitat. “La segregació és per models lingüístics però també per models econòmics, ja que no es respecta la pluralitat”, ha afirmat.