PROJECTE DE LLEI DE WERT

Cospedal diu que la LOMCE no ataca les llengües cooficials

La secretària general del PP sosté que la reforma educativa només "garanteix el dret a estudiar en castellà"

La secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, amb la secretària nacional d’Educació i Igualtat del PP, Sandra Moneo, el secretari general de la Federació de Sindicats Independents d’Ensenyament (FSIE), Jesús Pueyo Val, i el secretari d’Acció Sindical, José María García Santander, aquest matí a la seu del PP, a Madrid.

La secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, amb la secretària nacional d’Educació i Igualtat del PP, Sandra Moneo, el secretari general de la Federació de Sindicats Independents d’Ensenyament (FSIE), Jesús Pueyo Val, i el secretari d’Acció Sindical, José María García Santander, aquest matí a la seu del PP, a Madrid. / EFE

1
Es llegeix en minuts

La secretària general delPP,María Dolores de Cospedal, ha assegurat que és "radicalment fals" que el nouesborrany de la Llei de Millora de Qualitat Educativa (LOMCE) suposi unatac a les llengües cooficials, al garantir el dret aestudiar en castellà.

A la seu del PP, Cospedal ha afirmat que, "de cap manera, el model proposat ataca les llengües cooficials" ja que, segons ha reiterat, "el que fa és garantir el dret a estudiar en castellà". "Si el dret a estudiar en castellà alguns el volen considerar com un atac a altres llengües és un error garrafal i un intent de confondre la societat i de fer política amb la llengua, la qual cosa crec que és extremadament equivocada", ha assenyalat.

En aquest punt, ha insistit que "l'objectiu clar" de la llei consisteix a "garantir la possibilitat d'estudiar en castellà, que es pugui fer com a llengua vehicular pels procediments que es puguin establir i que estan subjectes a negociació", cosa que, segons la seva opinió, "en cap cas perjudica cap de les altres llengües cooficials que hi ha a Espanya".

"Queda molt de tràmit"

Notícies relacionades

D'altra banda, la secretària general del PP, que s'ha reunit aquest dilluns amb la Federació de Sindicats Independents d'Ensenyament (FSIE), ha destacat que la reforma està "en procés" i que "s'està parlant amb el sector educatiu i les comunitats autònomes". "Queda molt de tràmit perquè la llei tingui un final però existeix la possibilitat de seguir negociant i parlant sobre els temes més conflictius", ha subratllat. En aquest punt, ha assenyalat el Partit Popular "recolzarà el Govern en tot el que tingui a les mans perquè la reforma sigui de consens amb tots els sectors".

També ha fet al·lusió a la falta d'acord existent en la legislatura anterior en aquesta matèria "perquè el partit socialista no volia canviar el model sinó que volia seguir insistint en el mateix i posar pedaços a l'existent quan ha donat molt mal resultat". "El model és el problema, si es vol garantir una educació pública de qualitat que tendeixi a l'excel·lència i tingui l'objectiu d'aconseguir l'èxit escolar, el que s'ha de canviar és el model", ha reiterat.