ATAC A LA IMMERSIÓ LINGÜÍSTICA

Wert: "Sóc com un toro, que s'embraveix amb el càstig"

El ministre acusa la Generalitat d'exagerar amb la reforma educativa i sosté que el seu projecte se cenyeix a la doctrina del Constitucional

José Ignacio Wert, abans de la reunió amb els consellers autonòmics d’Educació.

José Ignacio Wert, abans de la reunió amb els consellers autonòmics d’Educació. / EFE

1
Es llegeix en minuts

El ministre d'Educació, Cultura i Esport,José Ignacio Wert, ha assegurat aquest dijous que no veu justificada la reacció de la Generalitat de Catalunya respecte a la sevareforma educativa perquè el nou model no ataca laimmersió lingüística, com així sosté l'Executiu català. "Sóc com un toro; m'embraveixo amb el càstig", ha comentat davant les crítiques que dirigides al Govern i, especialment, a ell han provocat els plans de l'Executiu en matèria educativa.

El titular d'Educació ha fet aquesta reflexió en una conversa informal amb periodistes al final de la recepció que ha tingut lloc al Senat amb motiu del 34è aniversari de la Constitució.

Wert ha reconegut que no s'esperava la postura de l'Executiu català, singularment la de la consellera d'Educació,Irene Rigau, que dimarts passat va abandonar la reunió de la Conferència Sectorial d'Educació al·legant que l'esborrany presentat pel ministre vulnera l'Estatut de Catalunya.

I, en aquest punt, ha recalcat que no s'esperava aquesta actitud per part de l'Executiu català perquè el text que va portar a aquest conclave amb els consellers autonòmics d'Educació encara està en una fase prelegislativa i, a més, al document no hi ha cap intencionalitat política.

Doctrina del Constitucional

En tot cas, Wert, que ha apuntat que aviat es reunirà amb la presidenta del PP català,Alicia Sánchez Camacho, per parlar sobre aquesta qüestió. També ha insistit que la reforma educativa no ataca la immersió lingüística perquè en tot moment se cenyeix a la doctrina del Tribunal Constitucional, el Tribunal Suprem i l'Estatut català.

Notícies relacionades

En el seu diàleg amb els informadors, a Wert també se li ha preguntat sobre la conversa que ha mantingut durant la recepció amb el secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, després que aquest insinués minuts abans que al ministre no li havien caigut bé les declaracions que va fer aquest dimecres a RNE, on va acusar el PP de "fer ideologia" amb una llei educativa "retrògrada".

Respecte a aquesta qüestió, Wert, que ha deixat clar que el diàleg amb Rubalcaba ha estat en un to jocós, ha revelat que quan el líder socialista li ha preguntat com es trobava s'ha limitat a contestar-li: "Superant la teva entrevista".