Puig admet ara que els mossos van disparar a la zona on l'Ester va perdre l'ull

Interior al·lega que l'acció va ser una hora més tard de l'agressió a Quintana

En la gravació, un mosso utilitza llançadora al passeig de Gràcia la nit del 14-N

1
Es llegeix en minuts
VÍCTOR VARGAS LLAMAS / Barcelona

ElsMossos d'Esquadra sí que van dispararprojectils antiavalots en la zona pròxima onEster Quintanava perdre un ull el 14 de novembre a la tarda, durant la manifestació ciutadana amb motiu de la vaga general. Així ho han admès fonts d'Interior en conversa amb aquest diari després de la divulgació d'un vídeo de Solidaritat i Comunicació (Sicom) a Youtube en el qual s'aprecia com un agent de la policia catalana utilitza una llançadora a la confluència de passeig de Gràcia amb la ronda de Sant Pere.

Dilluns, en la seva compareixença davant la Diputació Permanent del Parlament, el conseller d'Interior,Felip Puig, va negar que aquesta àrea hagués estat escenari del llançament de projectils "en cap moment", per la qual cosa va descartar que un d'ells fos el causant de la greu lesió ocular de Quintana. "Si bé és cert que es van llançar altres projectils, com he dit, en aquest punt, el pas de Gràcia, entre Gran Via, Casp i Ronda de Sant Pere, d'acord amb les informacions derivades de la investigació que es va posar en marxa, no es va fer cap llançament de projectil", va proclamar Puig.

Notícies relacionades

No obstant, les mateixes fonts van assegurar ahir que es va tractar d'una mala expressió del dirigent, que en realitat intentava explicar que no es van utilitzarboles de goma en cap moment i que les llançadores només es van fer servir a la zona onQuintanava patir l'impacte a l'ull almenys una hora després de l'incident i en direcció a la ronda de Sant Pere i no cap a la Gran Via, on la víctima va encaixar el cop.

>> Llegiu la informació completade l'actuació policial la nit en què Ester Quintana va perdre un ull a e-Periódico.