A FAVOR DE LA IMMERSIÓ LINGÜÍSTICA

Recollida de firmes en contra de la llei educativa de Wert

La petició a Change.org que reclama la reconsideració de la reforma ja ha reunit més de 45.000 rúbriques

El ministre d’Educació, José Ignacio Wert, durant els actes del dia de la Hispanitat.

El ministre d’Educació, José Ignacio Wert, durant els actes del dia de la Hispanitat. / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts

Laproposta educativa del ministre d'Educació,José Ignacio Wert, queelimina el català com a llengua vehicularcatalà, ha generat el rebuig absolut de la major part dels partits polítics, de l'opinió pública i delsusuaris Twitter aCatalunya.Som escola crida a la mobilitzacióSom escola, elssindicats rebutgen el projecte per constituir "un atac sense precedents" i a la xarxa s'ha convocat una manifestació a través de l'etiqueta#6D12StJaumePLENA.

Recollida de firmes

A la pàginaChange.orgs'ha iniciat unarecollida de firmes que demana alMinisteri d'Educació "l'escola en català: ara i sempre". En la petició s'explica que laLOMCE planteja un atac a laimmersió lingüística en català "de quatre maneres". Asseguren que "a primària es divideixen les matèries en troncals, específiques i d'especialitat”. D'aquesta manera, "les terceres no tenen assignat un temps mínim i és aquí on la llei situa les llengües cooficials".

A més, s'hi diu que per obtenir el títol d'ESO “no serà necessari examinar-se decatalà, ja que només es requereix posar-se a prova d'una assignatura d'especialitat i “els alumnes podran triar entre el català o qualsevol altra”. El tercer motiu és que "s'estableix que les dues llengües cooficials han d'estar equilibrades en el nombre d'hores lectives a l'escola", encara que asseguren que "es reserva per a les administracions educatives autonòmiques determinar aquesta proporció mentre es mantinguin condicions de normalització lingüística ".

"Ministre Wert, reconsideri la llei"

Notícies relacionades

Finalment, denuncien que "mentre laGeneralitatno en determini la proporció, els pares podran determinar lallengua vehicular en la qual volen escolaritzar els seus fills". "Podran fins i tot fer-ho en un centre privat i la matrícula l'haurà de pagar l'administració", denuncien. Per tots aquests motius, demanen "ara alministre Wert que reconsideri aquest esborrany".

Dimarts al matí la petició havia reunit més de 14.000 firmes, i a les 20.00 hores tocades ja superava les 45.000 adhesions.

Temes:

LOMCE