Anar al contingut

A FAVOR DE LA IMMERSIÓ LINGÜÍSTICA

Recollida de firmes en contra de la llei educativa de Wert

La petició a Change.org que reclama la reconsideració de la reforma ja ha reunit més de 45.000 rúbriques

La proposta educativa del ministre d'Educació, José Ignacio Wert, que elimina el català com a llengua vehicular, ha generat el rebuig absolut de la major part dels partits polítics, de l'opinió pública i dels usuaris Twitter a Catalunya. Som escola crida a la mobilització, els sindicats rebutgen el projecte per constituir "un atac sense precedents" i a la xarxa s'ha convocat una manifestació a través de l'etiqueta #6D12StJaumePLENA.

Recollida de firmes

A la pàgina Change.org s'ha iniciat una recollida de firmes que demana al Ministeri d'Educació "l'escola en català: ara i sempre". En la petició s'explica que la LOMCE planteja un atac a la immersió lingüística en català "de quatre maneres". Asseguren que "a primària es divideixen les matèries en troncals, específiques i d'especialitat”. D'aquesta manera, "les terceres no tenen assignat un temps mínim i és aquí on la llei situa les llengües cooficials".

A més, s'hi diu que per obtenir el títol d'ESO “no serà necessari examinar-se de català, ja que només es requereix posar-se a prova d'una assignatura d'especialitat i “els alumnes podran triar entre el català o qualsevol altra”. El tercer motiu és que "s'estableix que les dues llengües cooficials han d'estar equilibrades en el nombre d'hores lectives a l'escola", encara que asseguren que "es reserva per a les administracions educatives autonòmiques determinar aquesta proporció mentre es mantinguin condicions de normalització lingüística ".

"Ministre Wert, reconsideri la llei"

Finalment, denuncien que "mentre la Generalitat no en determini la proporció, els pares podran determinar la llengua vehicular en la qual volen escolaritzar els seus fills". "Podran fins i tot fer-ho en un centre privat i la matrícula l'haurà de pagar l'administració", denuncien. Per tots aquests motius, demanen "ara al ministre Wert que reconsideri aquest esborrany".

Dimarts al matí la petició havia reunit més de 14.000 firmes, i a les 20.00 hores tocades ja superava les 45.000 adhesions.

Temes: LOMCE