Anar al contingut

JUAN CARLOS GARCÍA CUARTANGO / ANALISTA

L'enginyer que va obligar a replantejar l''Explorer'

Durant força temps va ser el flagell de Microsoft, que dubtava si demandar-lo o fitxar-lo. Juan Carlos García Cuartango, enginyer de telecomunicacions i analista de seguretat de Burgos i actual director de l'empresa Instituto para la Seguridad de Internet (Intisec), es va fer famós el 1998 quan va descobrir l'anomenat forat de Cuartango, un problema greu que afectava el navegador Internet Explorer 4.01 i permetia a un servidor d'internet extreure informació dels ordinadors dels internautes que navegaven per les seves pàgines web, segons la Hackstory, o fins i tot instal·lar programes sense permís de l'usuari. En la millor tradició hacker, García Cuartango ho va denunciar de forma privada a Microsoft, però com que no li van fer ni cas i ho van mantenir en la versió següent del programa, va difondre la història a la web.

Després vindria el descobriment de diverses anomalies més a l'Office 97 i a l'Outlook Express. L'escàndol va obligar Microsoft a replantejar-se la seguretat dels seus navegadors, el seu programa d'oficina i el de correu. A Redmond, seu central de la companyia nord-americana, començaven a estar desbordats davant tants errors. Això sí, va aconseguir que el prenguessin seriosament i li contestessin els missatges a tota velocitat.

«Són coses que es fan quan ets més jove. Ara ja ho he deixat», explica. A les noves generacions de hackers els veu amb certa distància. «Ara molts estan al servei de la delinqüència organitzada, sobretot russa, i es dediquen a robar», afegeix. A més a més, s'ha fet fan de Microsoft, elogia Bill Gates i diu fàstics d'Apple, a la qual acusa de crear «el màrqueting religiós».

0 Comentaris
cargando