ÁNGEL BADÍA, 'ANGELOSO' / L'ALLOTJADOR

El 'cracker' que es va convertir en empresari

Ángel Badía, a Barcelona.

Ángel Badía, a Barcelona. / ELISENDA PONS

1
Es llegeix en minuts

Polèmic, provocador i d'allò més expressiu, Ángel Badía

-empresari però vinculat a moviments com el 15-M- té un apartat a laHackstory com aAngeloso, activista en pro de la tarifa plana d'accés a internet i, sobretot, impulsor d'Isla Tortuga, el mític domini que va allotjar la majoria de reposadors dehackersespanyols. La seva web va ser la principal difusora de notícies, amb 250.000 subscriptors a la seva llista de correu, abans que existís l'RSS.

Però Badía també és dels que més han vorejat el costat fosc de la xarxa. Així, recorda que durant un temps anava cada setmana a Londres a comprar els últims videojocs, que després venia desprotegits al mercat barceloní de Sant Antoni, del qual es considera«un dels fundadors»,i que va ser pioner de les P2P de videojocs utilitzant un telèfon i un Spectrum. Va tenir problemes amb la policia (cas Timofónicai la web d'El Jamón y el Vino).«Però no vaig ser mai condemnat»,recorda. Més mala sort va córrer el seu sociMaki, amb qui va acabar distanciat.

Aquests coneixements i l'esperitcomercialvan ser reconvertits en una empresa de programació de videojocs, en diverses firmes d'importació dehardwarei en un dels primers cibercafès de Barcelona.

Notícies relacionades

Ja als EUA-on va arribar convidat pel Govern i on resideix-, Badía es va doctorar el 1999 en Tecnologies de la Informació i va crear diverses empreses, vinculades a la telefonia IP, elhostingi el comerç electrònic, de les quals viu actualment.

PeròAngelosoencara recorda quan entrava en ordinadors d'altres i el seu passat de Lisbeth Salander al servei de«bones causes».