Arribada a Mart 2.0

L'aterratge del 'Curiosity' es podrà seguir a la web d'EL PERIÓDICO dilluns que ve entre les 6.15 i les 7.30 del matí

1
Es llegeix en minuts
MICHELE CATANZARO / Barcelona

El robot més gran i més ben equipat que s'hagi enviat mai a un altre planeta, el 'Curiosity' de la NASA, aterrarà a Mart dilluns entre les 6.15 i les 7.30 del matí, si no hi ha imprevistos.

La primera arribada d'un robot a un altre planeta en l'època de les comunicacions 2.0 es podrà seguir a la web d'EL PERIÓDICO a través de les xarxes socials i de l'emissió de l'esdeveniment per streaming.

'Curiosity', un robot de les dimensions d'un cotxe i amb rodes, arribarà a la superfície del planeta després de "7 minuts de terror": la forma com els científics de la NASA es refereixen a l'arriscada operació d'aterratge.

L'objectiu d'aquesta missió és esbrinar si al planeta vermell hi ha o hi va haver condicions mediambientals compatibles amb la vida. En particular, 'Curiosity' buscarà les proves del gran canvi climàtic que va poder arrasar amb la vida en Mart.

'Curiosity' és el tercer robot que la NASA envia al planeta, despres de l'Spirit' i l'Opportunity', que van arribar a Mart el 2004.

Andalusia --en concret la zona de Río Tinto, per la seva conformació geològica semblant a la del planeta vermell-- ha estat la seu de simulacions d'aterratge de robots a Mart.

L'arribada a Mart de 'Curiosity' es podrà seguir a la web d'EL PERIÓDICO a través del 'streaming' de la NASA i dels comptes Twitter i Facebook de la missió.

Finalment, aquests són algunes dels comptes de referència que comentaran l'esdeveniment:

MSL Curiosity 

Nasa JPL
NASA
ESA España
Stephanie L. Smith
Mark S. 

Courtney O'Connor
Spirit and Oppy
NASA en españolCSIC
Universe TodayCosmo QuestStuart ClarkFelipe Gómez

Notícies relacionades

La NASA ha creat una web especial per participar en l'arribada a Mart del 'Curiosity', a més d'un videojoc i una aplicació per a iPhone.

Així mateix, ja es poden seguir les reaccions dels tuiters que escriuen en castellà.