DESASTRE A PORTBOU I LA JONQUERA

Artur Mas: "Hi ha hagut imprudències manifestes en l'incendi de l'Alt Empordà

El president confia que el canvi de les condicions meteorològiques permeti avançar en les tasques d'extinció del foc

Artur Mas, al centre de la imatge, amb el conseller Felip Puig, ahir a la nit, a Figueres.

Artur Mas, al centre de la imatge, amb el conseller Felip Puig, ahir a la nit, a Figueres. / ACN

1
Es llegeix en minuts

El president de la Generalitat,Artur Mas, va arribar la passada mitjanit al Centre de Comandament de Figueres, des d'on es coordinen les tasques d'extinció de l'incendi que ha afectat a l'Alt Empordà i on ha afirmat que l'origen del foc podria ser degut a"imprudències manifestes". Al·ludia així al fet que unaburillatirada al marge d'una carretera podria haver causat el incendi. "Tot apunta que hi ha hagut imprudències manifestes, com ho prova el fet que el foc comencés enmarges de carreteres, cosa que evidencia actituds imprudents", ha subratllat el president.

"Qualsevol imprudència pot causar un desastre", ha insistit Mas, que ha demanat als veïns i turistes de la zona que extremin la prudència. En aquest sentit, ha insistit que les condicions d'aquest estiu són "molt dolentes", ja que hi ha hagut molta sequera.

Notícies relacionades

Mas ha mostrat la seva esperança que les condicions meteorològiques millorin, concretament un canvi en la direcció del vent, i ha recordat que les flames "avancen més ràpid de com camina una persona", a una velocitat d'entre 6 i 7 quilòmetres per hora".

El cap del Govern ha lamentat la mort d'un pare i la seva filla que van morir al saltar per un penya-segat quan fugien del foc, així com les persones que han resultat ferides, i ha destacat "la bona feina" dels bombers i professionals que treballen per extingir l'incendi.