Anar al contingut

PROTESTES EN EMPRESES PÚBLIQUES

Els sindicats acorden convocar una vaga de trens el 3 d'agost

Els representants sindicals de Renfe, Adif i Feve han acordat convocar una aturada de 24 hores per protestar contra els plans privatitzadors del Govern

Els sindicats de Renfe, Adif i Feve han acordat aquest dilluns convocar una vaga de 24 hores el pròxim 3 d'agost per protestar pels plans liberalitzadors i privatitzadors del Govern a les tres empreses públiques.

Els sindicats van a sol·licitar la creació d'una comissió de conflictes tant a Renfe com a Adif, tràmit previ indispensable per a la convocatòria d'una vaga, segons ha informat el secretari general del Sector Ferroviari de CCOO, Juan Carlos Cáceres, després de la reunió mantinguda aquest dilluns pels sis sindicats amb representació a les empreses.

La decisió és conseqüència de la reunió mantinguda divendres passat amb representants del Ministeri de Foment, en la qual es va ratificar la intenció del Govern d'impulsar projectes privatitzadors en el sector ferroviari, aeroportuari i portuari.

Els sindicats CCOO, UGT, CGT, Semaf, SF i SCF rebutgen tant la liberalització del transport de viatgers el juliol de 2013, any i mig abans del que exigeix Brussel·les, com la partició de Renfe en quatre societats.

Per oferir-li la millor experiència possible estem canviant el nostre sistema de comentaris, que passa a ser Disqus, que gestiona 50 milions de comentaris en mitjans d'arreu del món cada mes. Ens disculpem si aquests primers dies hi ha algun procés extra de 'login' o si el servei no funciona al 100%.