negociacions amb EL MAGNAT AMERICÀ adelson

Eurovegas diu que segueix apostant per venir a Espanya

Científics catalans impulsen el rebuig a la instal·lació a Barcelona

1
Es llegeix en minuts
CRISTINA BUESA
BARCELONA

Les paraules de Sheldon Adelson han d'interpretar-se en clau empresarial. Així ho va advertir ahir una portaveu de Las Vegas Sands Corporation, que va assegurar que els suposats dubtes del magnat nord-americà sobre el projecte d'Eurovegas, en realitat no ho són. Adelson va dir durant la celebració de la junta d'accionistes de dijous a Las Vegas que es replantejaria el macroprojecte a Barcelona o Madrid «si es desestabilitzés l'euro o altres circumstàncies fessin que no fos viable financerament». Les mateixes fonts van confirmar ahir que el promotor continua interessat a instal·lar el seu negoci en una de les dues ciutats.

Aquesta interpretació en clau interna va ser la que van fer dijous a la nit fonts de la candidatura catalana a aquest diari. La firma cotitza a borsa i un dels objectius del propietari de Las Vegas Sands va ser mantenir la tranquil·litat dels inversors i confirmar novament que, segons els seus càlculs, Eurovegas representa una gran oportunitat de negoci.

Notícies relacionades

CAUTELA MADRILENYA / Mentre això succeïa, a Madrid es decantaven per una prudència poc habitual. El conseller d'Economia, Percival Manglano, va circumscriure també les afirmacions d'Adelson a un diàleg amb els accionistes i va subratllar que, segons la informació amb què comptaven a Madrid, «les possibilitats que Eurovegas es faci a Espanya són d'un 90%». El resultat de tot el procés es coneixerà en breu. Una delegació de la firma té previst desplaçar-se a les dues ciutats per conèixer les alternatives.

Mentrestant, el moviment opositor va guanyant força. Un grup de científics, encapçalat per Roderic Guigó, ha aconseguit fins ara 2.500 adhesions a un manifest en contra del fet que la iniciativa s'instal·li al delta del Llobregat (Eurovegas NO). Als desacords sobre el model de desenvolupament econòmic que representa hi sumen també que el projecte «hipoteca» un espai natural de gran valor.