XOC ENTRE ADMINISTRACIONS

Recoder vol renegociar el traspàs de Rodalies

Territori dóna un termini d'un mes a Foment perquè «reflexioni»

1
Es llegeix en minuts
C. B.
BARCELONA

En la seva enèsima enrabiada a compte de la xarxa ferroviària, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, va parlar ahir de «renegociar» les competències. «Si ningú està còmode amb l'actual situació s'haurà de replantejar», va dir el conseller al Parlament. L'últim greuge va ser la decisió unilateral de dimecres de Renfe de nomenar un nou responsable de Rodalies.

Notícies relacionades

Segons els raonaments de Recoder, Foment va a la seva i no atén les reiterades reclamacions perquè s'inverteixi en una xarxa ferroviària que cada dia fan servir 400.000 persones. «Obrim un període de reflexió d'un mes», va assenyalar Recoder, que va afegir: «Estem en un carreró sense sortida perquè la inversió és ridícula i la falta de voluntat a l'hora de canviar la llei ferroviària ens fa estar obligatòriament en mans d'una operadora que tracta els viatgers com a súbdits».

L'òrgan mixt Generalitat-Renfe, va dir Recoder, no celebrarà cap reunió fins que no es resolguin els dos conflictes. El canvi de la llei és més simple perquè no necessita ni un euro, «tan sols voluntat política». Els pressupostos són tota una altra cosa, ja que és complicat que el ministeri augmenti els 34 milions pressupostats per al 2012.