Anar al contingut

A PARTIR DEL 19 DE JULIO

L'Enterprise s'exposa en un museu de Nova York

El transbordador ha navegat pel riu Hudson des de l'aeroport fins al Museu Intrèpid de l'Aire i l'Espai

EL PERIÓDICO / Barcelona

El transbordador espacial Enterprise ha navegat aquest dimecres per aigües del riu Hudson a bord d'una barcassa, per ser traslladat al seu destí final, el Museu Intrèpid de l'Aire i l'Espai de Nova York. El viatge s'havia de fer ahir però va ser ajornat per males condicions climatològiques.

El prototip de la Nasa, el primer model que es va construir, va arribar a l'aeroport JFK des de Washington volant al dors d'un Boeing 747 el 27 d'abril i va ser posat temporalment en un hangar de l'aeroport novaiorquès (Jersey City), a l'espera de traslladar-lo al museu.

En la seva lenta travessia pel Hudson, l'Enterprise va passar per davant d'alguns dels monuments més emblemàtics de la ciutat dels gratacels, per a alegria dels milers d'espectadors que el van veure passar.

El període de visites de la nau no s'obrirà fins al 19 de juliol. El preu de l'entrada oscil·larà entre els 16 i els 30 dòlars.

L'Enterprise no va volar mai a l'espai i va ser utilitzat per fer pràctiques d'aterratge als inicis del programa de transbordadors. El transbordador estava allotjat fins ara al museu nacional de l'espai de Washington, d'on va ser "desallotjat" per fer lloc al Discovery, jubilat per la Nasa després de gairebé 30 anys de servei. Els altres dos transbordadors de la flota, l'Atlantis i l'Endeavour, aniran respectivament a Florida i a Califòrnia.

L'Enterprise va ser construït entre el 1974 i el 1976 com a prototip de nau per a missions espacials que poguessin retornar a terra i ser usades repetides vegades.

0 Comentaris
cargando