Anar al contingut

CINQUENA EDICIÓ DEL CERTAMEN

El fotoperiodista Jordi Cotrina guanya el premi Quim Regàs de periodisme

El guardó reconeix la trajectòria del fotògraf d'EL PERIÓDICO, "que uneix passió, exigència i innovació"

El fotoperiodista d'EL PERIÓDICO Jordi Cotrina ha guanyat el premi Quim Regàs de periodisme. Davant la proximitat de la celebració del 20è aniversari dels Jocs Olímpics de Barcelona, el jurat del premi ha decidit convenient atorgar-lo a aquest "polièdric fotògraf, que uneix passió, exigència i innovació", valors que van presidir la trajectòria de Regàs.

Cotrina (Barcelona, 1964) és un dels referents del fotoperiodisme esportiu, àmbit en què ha desplegat pràcticament tota la seva trajectòria. Va començar a fer els primers passos com a fotògraf professional en diverses revistes especialitzades de tennis, després va passar a la premsa esportiva a Mundo Deportivo i des del 1991 desenvolupa la seva feina a EL PERIÓDICO.

Una de les imatges més conegudes del fotògraf és el gol de Koeman a Wembley el 20 de maig del 1992. El premi serà concedit al mes de juny al Parlament de Catalunya i consisteix en una obra que l'artista Joan Pere Viladecans ha fet expressament per preservar la memòria professional i humana de Quim Regàs.

Besa, Terribas, Sellent i Nebreda

Els altres periodistes que han rebut aquest premi són Ramon Besa, Mònica Terribas, Eugeni Sellent i Óscar Nebreda. El jurat està format per Santi Nolla, Rafael Jorba, Francesc Aguilar, Carlos Martín, Lluís Canut, Arturo San Agustín, Antoni Cases, Tatxo Benet, Carlos Pérez de Rozas, Sebastián Serrano, Joan Vilaprinyó, Josep Maria Nudillos, José Luis Martínez i José María Alguersuari.

El guardó, que arriba a la cinquena edició, va néixer amb la voluntat de perpetuar la figura i l'obra del periodista Quim Regàs (Manresa, 1951 - Barcelona, 2007), que va fer evolucionar la visió de l'ofici, així com la investigació de nous formats.

0 Comentaris
cargando