EL DRAMA DE LES HIPOTEQUES

Una parella d'avis de Sabadell aconsegueixen pactar amb el banc per evitar el desnonament

L'entitat accepta la dació en pagament i un lloguer adaptat a les seves possibilitats

Santos Pérez, felicitat en les portes de la sucusal de Banca Cívica, a Barcelona.

Santos Pérez, felicitat en les portes de la sucusal de Banca Cívica, a Barcelona. / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
JOSEP SAURÍ / Barcelona

Al crit de "sí, es pot" i foses en una emotiva abraçada, unes 40 persones convocades per la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca celebraven aquest dijous al migdia davant la sucursal de Banca Cívica a la Ronda de la Universitat de Barcelona un final relativament feliç per a una història dolorosa.

Santos Pérez i Ana González, de 79 i 73 anys, i la seva néta discapacitadapodran seguir vivint al seu pis de Sabadell després d'arribar aquest matí a un acord amb el banc, que els reclamava un deute contret a l'avalar la hipoteca d'un dels seus fills.

El banc ha acceptat la dació en pagament de la vivenda dels pares --la del fill ja es va vendre-- i fixar un lloguer a l'abast de les possibilitats del matrimoni de pensionistes, al voltant dels 150 euros. Santos Pérez mostrava el seu agraïment tant al director del banc --"una persona molt humana, que ha buscat solucions"-- com, sobretot, a la plataforma: "Gràcies a tota aquesta gent que ha lluitat per aquest triomf, que és de tots. Això obre una bretxa per a tots els altres que estan lluitant com nosaltres", ha afegit.

Una néta i un fill amb problemes

Notícies relacionades

Ana i Santos, originaris de l'Uruguai però establerts a Catalunya des de fa 30 anys, van acabar de pagar el seu pis fa 20 anys. Al seu dia van garantir amb ell la compra de la vivenda d'un fill que no va poder fer front al pagament de la seva hipoteca.La venda del pis del fill a una immobiliària del banc només va cobrir part del deute, iel procés de desnonament dels pares --que tenen al seu càrrec una néta discapacitada psíquica i un altre fill ingressat en una residència per total dependència després de patir un accident de trànsit-- estava en marxa.

El pacte posa fi a aquest malson. "Ara, a descansar i a ser feliços", com deia la portaveu de la Plataforma, Elvi Marbre, que no obstant recordava que "hi ha moltíssims altres drames per resoldre".