CONTRA LES RETALLADES

Delegats sindicals universitaris ocupen els rectorats de la UAB, la Politècnica i la UdG

Convocades per a aquesta nit tancades en universitats, guarderies, escoles i instituts

1
Es llegeix en minuts
EUROPA PRESS / Barcelona

Delegats sindicals ocupen des d'aquest migdia i fins dimecres elsrectorats de les universitatsAutònomadeBarcelona (UAB),Politècnica de Catalunya (UPC) iGirona (UdG), segons han informat fonts d'aquests centres. Encara que les tancadesestan previstes a partir de les 20.00 hores, des d'aquest migdia ocupen els vestíbuls dels edificis rectorals per protestar contra lesretallades que laGeneralitatincorporarà al pressupost del 2012, que s'ha d'aprovar a partir d'aquest dimecres.

A partir de les vuit del vespre, estan previstes diferentsocupacions a les universitats i també en guarderies, escoles i instituts de tot Catalunya per protestar contra les retallades. La previsió és aixecar aquestes ocupacions aquest dimecres entre primera hora i el migdia, segons les mateixes fonts.

A la UAB, una quinzena de delegats del personal d'administració i serveis (PAS) i del personal docent i investigador (PDI) ocupen el vestíbul, on estaran fins a aquest dimecres al migdia, quan tenen previst celebrar una assemblea per decidir el calendari de mobilitzacions i accions, segons fonts sindicals. També a la UPC 17 persones estan des del migdia al rectorat, ha confirmat la universitat.

Liquidació de drets

Notícies relacionades

A la UdG s'ha celebrat una assemblea amb un centenar de persones, de les quals quatre continuen al rectorat fins a l'arribada de més delegats aquesta tarda. A la resta d'universitats, els delegats sindicals ja es van tancar a principis de mes.

Els delegats sindicals han criticat en un comunicat que la Generalitat "liquidarà" drets laborals del personal de les universitats amb l'anul·lació d'acords, convenis i pactes en les mesures d'acompanyament dels pressupostos. "Exigim als rectors de les universitats públiques catalanes un posicionament actiu en defensa de la universitat pública i de qualitat", han demanat.