Hi ha alerta taronja i onades de fins a 5 metres

Recuperat el cos d'un dels policies desapareguts en una platja de la Corunya

Tres agents van anar a rescatar un noi, que també està desaparegut, que es va ficar a l'aigua al voltant de les 05.30 hores

Salvament Marítim ha recuperat el cadàver d’una de les quatre persones que, des d’aquesta matinada, busca a la platja d’Orzán. / periodico

3
Es llegeix en minuts

Undispositiu de rescat busca a lazona de la platja de l'Orzán, en ple centre de la ciutat dela Corunyatres persones, dos d'elles policies, i un jove que estan desapareguts, segons han informat fonts de Salvament Marítim en aquesta ciutat. Una d'elles,agent de la Policia Nacional, ha estat trobat mort.

Un dels joves que es banyaven aquesta matinada a la platja de l'Orzán ha pogut ser rescatat de l'aigua en el mateix dispositiu en què, posteriorment, tres agents de la Policia han desaparegut quan intentaven rescatar un altre jove que es trobava a l'aigua i que també s'està buscant.

Concretament, el jove rescatat, de nacionalitat espanyola, té 26 anys i respon a les inicials A. J. D. G. Segons fonts hospitalàries, aquesta persona està ingressada al Complex Hospitalari Universitari de la Corunya amb símptomes d'hipotèrmia, encara que el seu estat de salut és bo.

Un quart agent de la policia va entrar al mar per participar en el rescat, però a diferència dels seus tres companys, un que ha mort i dos que han desaparegut, va aconseguir sortir de l'aigua pels seus mitjans.

De nacionalitat eslovaca

El jove que està desaparegut ésTomas Velicki, nascut el 1988 a Batrislava (Eslovàquia), i estava en la Corunya amb una beca Erasmus, i amb un grup d'estudiants de diversa procedència que havien sortit dijous a la nit convocats a una festa en honor a sant Tomás d'Aquino.

Per la seva part, s'han confirmat les identitats dels dos policies que també van desaparèixer quan el van anar a socórrer. Són Rodrigo Maseda, de 35 anys d'edat i natural de Burela (Lugo), que va ingressar al cos el 2002, i José Antonio Villamor Vázquez, de 34 anys i originari de Friol, també en la província de Lugo.

El cos d'un tercer policia que va anar a socórrer el jove ja va ser recuperat del mar al voltant de les 8.45 hores i correspon a Javier López López, de 38 anys i natural de la Corunya.

Mullar-se els peus

En roda de premsa, el secretari d'Estat de Seguretat, Ignacio Ulloa, ha explicat que el jove eslovac es va acostar a la platja de l'Orzán "amb la intenció de mullar-se els peus", però "va acabar en tragèdia" a causa del fet que va coincidir amb la plenamar.

Així mateix, ha indicat que el jove espanyol que va aconseguir salvar-se es va ficar al mar per intentar ajudar Tomas Velicki. El responsable de Seguretat ha assegurat que no deixaran de buscar per intentar localitzar les tres persones que estan desaparegudes.

Festa universitària

Fonts municipals han explicat que el succés s'ha produït després que un grup de joves entressin al mar a la platja de l'Orzán quan, suposadament, estaven celebrant amb ungrup d'Erasmus la festivitat de Sant Tomàs d'Aquino.

El jove desaparegut s'ha ficat a l'aigua al voltant de les 05.30 hores d'aquesta matinada. Al no aconseguir sortir pels seus propis mitjans, els agents de la Policia Nacional l'han anat a ajudar. La veu d'alarma l'ha donat un amic del jove que continua desaparegut.

Fonts municipals han explicat que els tres policies s'han llançat a l'aigua per intentarrescatar el jove, però unaonada els ha arrossegat mar endins. En les tasques de recerca hi participen mitjans per terra, mar i aire, i l'alcalde de la Corunya, Carlos Negreira, ja s'ha traslladat fins al lloc per seguir en primera persona els treballs de salvament.

En alerta taronja

Notícies relacionades

El litoral de la província de la Corunya està des de dijous en alerta taronja a causa d'un episodi demeteorologia adversa. Segons les previsions de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), a través de la delegació territorial de Galícia, al litoral oest i nord-oest de la Corunya s'esperava mar de fons de component nord-oest amb onades de quatre a cinc metres d'altura.

Estava previst que aquest fenomen advers s'iniciés cap a les 15.00 hores i es prolongués fins avui, divendres, a primera hora. Amb l'objectiu de garantir la seguretat dels béns i les persones, la direcció general, a través del 112 Galícia, havia informat de la situació tots els ajuntaments costaners de la província i els seus corresponents parcs de bombers, entre altres.

Temes:

La Corunya