LA GESTIÓ DE LA IMMIGRACIÓ

Els advocats denuncien la falta de drets dels 'sense papers' interns

Reclamen que als centres d'estrangers es donin almenys les mateixes garanties que a les presons

Els immigrants retinguts no tenen assegurada per reglament ni l'assistència sanitària ni de treballadors socials

1
Es llegeix en minuts
MARÍA JESÚS IBÁÑEZ / TONI SUST / Barcelona

Els drets de les persones que es troben ingressades en unCentre d'Internament d'Estrangers (CIE) haurien d'equiparar-se, "com a mínim, als de les persones sotmeses a règim penitenciari". Ho diu elCol·legi d'Advocats de Barcelonai ho fa perquè, al seu entendre, fins i tot a les presons hi ha en aquests moments més garanties que en alguns centres on són internats elssense papersa l'espera que es resolguin els seus expedients d'expulsió d'Espanya.

La recomanació la recull uninformesobredrets i llibertats als CIE que el col·legi professional va enviar el 2 de novembre alMinisteri de l'Interior i per al qual encara no hi ha hagut resposta governamental.

Notícies relacionades

"Diemcom a mínimperquè, al no existir encara un reglament per als centres d'internament, les persones que estan allà no tenen ni tan sols els drets que sí que tenen els presos", precisaSergi Santacana, advocat especialitzat en estrangeria i coautor del document.

>> Si voleu llegir la notícia completa, aboneu-vos a e-PeriódicoSi voleu llegir la notícia completa, aboneu-vos a e-Periódico