Anar al contingut

DESCOBRIMENT HISTÒRIC A LES OBRES DE L'AVE

Les restes trobades a la Sagrera són d'una vil·la termal anterior al segle IV

El complex, que ocupa una superfície de 1.100 metres quadrats, tenia una piscina d'aigua freda i un caldari

Les restes arqueològiques del que va ser una vil·la romana trobades en les obres del AVE a La Sagrera i que descobreix aquest divendres en exclusiva El Periódico de Catalunya, correponen a una vil·la termal anterior als segles IV-V, segons ha informat aquest divendres l'Ajuntament de Barcelona. La vil·la, que es troba a la zona del Pont del Treball Digne, ocupa una superfície d'uns 1.100 metres quadrats i comptava amb una piscina d'aigua freda i un caldari.

En el conjunt arquitectònic existeixen tres grans àrees diferenciades; a l'extrem nord hi ha una sèrie d'habitacions que podrien pertànyer a la zona urbana de la vil·la; a l'extrem sud, on es troba la zona termal, i un gran espai central sense estructures de murs, cosa que fa pensar als arqueòlegs que es tracta d'un espai obert o atri al voltant del qual es distribuïen la resta d'edificacions de la zona urbana.

Pel que fa a la cronologia, la vil·la va estar en funcionament almenys fins als segles IV-V, encara que a l'excavació s'han trobat materials ceràmics d'època alt imperial. Durant el període d'ocupació, la ciutat va ser objecte de reformes, ampliacions i fins i tot canvi de funcionalitat dels espais.

0 Comentaris
cargando