DESCOBRIMENT HISTÒRIC A LES OBRES DE L'AVE

Les restes trobades a la Sagrera són d'una vil·la termal anterior al segle IV

El complex, que ocupa una superfície de 1.100 metres quadrats, tenia una piscina d'aigua freda i un caldari

Trobat un jaciment amb restes arqueològiques a prop de les obres de la futura estació de la Sagrera. / MÒNICA TUDELA

1
Es llegeix en minuts

Lesrestes arqueològiques del que va ser unavil·la romana trobades en lesobres del AVE a La Sagrera i que descobreix aquest divendresen exclusiva El Periódico de Catalunya, correponen a unavil·la termal anterior als segles IV-V, segons ha informat aquest divendres l'Ajuntament de Barcelona. La vil·la, que es troba a la zona delPont del Treball Digne, ocupa una superfície d'uns 1.100 metres quadrats i comptava amb una piscina d'aigua freda i un caldari.

Notícies relacionades

En el conjunt arquitectònic existeixentres grans àrees diferenciades; a l'extrem nord hi ha una sèrie d'habitacions que podrien pertànyer a la zona urbana de la vil·la; a l'extrem sud, on es troba lazona termal, i un gran espai central sense estructures de murs, cosa que fa pensar als arqueòlegs que es tracta d'un espai obert oatri al voltant del qual es distribuïen la resta d'edificacions de la zona urbana.

Pel que fa a lacronologia, la vil·la va estar en funcionament almenysfins als segles IV-V, encara que a l'excavaciós'han trobat materials ceràmics d'època alt imperial. Durant el període d'ocupació, la ciutat va ser objecte de reformes, ampliacions i fins i tot canvi de funcionalitat dels espais.