JORNADA MUNDIAL DE LA JOVENTUT

Polèmica per la projecció de la pel·lícula 'Anticristo' a la Filmoteca Española el dia de la visita del Papa

El gerent de l'organisme dependent del Ministeri de Cultura assegura que es tracta d'una coincidència fortuïta

Caràtula de la pel·lícula ’Anticristo’, de Lars von Trier.

Caràtula de la pel·lícula ’Anticristo’, de Lars von Trier.

1
Es llegeix en minuts
CRISTINA SAVALL / Barcelona

LaFilmoteca Española, ubicada al Cine Doré de Madrid, té previst programar aquest dijous en el seu millor horari, a les 22.00 hores, i en una altra sessió divendres,Anticristo,Anticristola controvertida pel·lícula del director danès Lars von Trier, coincidint amb lavisita del Papa.

La centraleta de la Filmoteca treu fum des que ha anunciat l'emissió de la cinta amb aquest comentari: "Si encara no l'ha vist... Aprofiti ara". Davant l'absència de José María Prado, director de la Filmoteca, i dels responsables de programació, Antonio Santaina, gerent d'aquesta institució que depèn delMinisteri de Cultura, ha explicat al seu departament de premsa que de momentno alterarà la seva projecció, ja que es tracta d'unacoincidència fortuïta. "Aquest film forma part de la programació estiuenca a proposta dels espectadors que envien suggeriments a una bústia", ha assenyalat un portaveu. "Ningú va pensar que la data elegida coincidia amb la visita del Papa", ha assegurat.

Enrenou a Cannes

Notícies relacionades

La pel·lícula va provocar el 2009 unenorme enrenou arran de la seva emissió en el festival de Cannes que va concedir a la seva protagonista, Charlotte Gainsbourg, el premi a la millor interpretació femenina. "No m'haig de justificar. Jo faig pel·lícules i aquesta és fruit de la voluntat de Déu. A més, jo sóc el millor director de cine del món", va expressar Von Trier després de l'estrena.

La trama va sobre una parella sumida en el dolor per la pèrdua d'un fill, que va caure per la finestra mentre ells feien l'amor. El matrimoni decideix retirar-se a una cabanya abandonada enmig del bosc, anomenada Edèn, amb l'esperança que la naturalesa curi els seus cors trencats i la seva oscil·lant relació. Però la naturalesa segueix el seu curs i les coses comencen a anar de mal en pitjor.