després de DOS MESOS D'ACAMPADA

La policia desallotja els indignats de València

Els manifestants denuncien que l'acció s'ha dut a terme "de nit, sense avisar" i convoquen una assemblea per a les 20.00 hores

Tres participants en l’acampada de València es traslladen a la plaça de la Verge, després de ser desallotjats de la plaça de l’Ajuntament, aquest dimarts.

Tres participants en l’acampada de València es traslladen a la plaça de la Verge, després de ser desallotjats de la plaça de l’Ajuntament, aquest dimarts. / Manuel Bruque. (EFE)

1
Es llegeix en minuts
EFE / València

Diverses dotacions del Cos Nacional dePoliciahan començat adesallotjar, a primera hora d'aquest dimarts, la zona de vianants de laplaça de l'Ajuntament de València que des de fa gairebé dos mesos estava ocupada per l'acampada d'indignatsdelmoviment 15-M, segons han explicat aquests a través de la xarxa social Twitter.

Eldesallotjament ha començat cap a les 04.30 hores, quan a la plaça hi havia entre 40 i 50 persones, i ha finalitzat poc abans de les 9.00 hores. "Primer han tancat la plaça, després han despertat elsacampats", relata la plataformaAcampada València a la xarxa social, que insisteix en la necessitat que no es recorri a laviolènciai acusa les autoritats d'haver iniciat el desallotjament "de nit, sense avisar". Els acampats, que s'han desplaçat a la veïna plaça de la Verge per reorganitzar-se, han convocat per a les 20.00 hores una novaassemblea en què protestaran pel desallotjament i debatran noves accions.

Operació de neteja

Els agents mantenen envoltat elperímetrede la plaça, on ja no queden restes de l'acampada, mentre els serveis municipals intentennetejarla zona.

Notícies relacionades

Dijous passat, la delegada delGovern a la Comunitat Valenciana, Ana Botella, ja va avançar que les autoritats estaven a l'espera del "moment oportú" perquè la plaça de l'Ajuntament de València pogués "recuperar-se per a l'ús de tothom".

Aquest desallotjament es produeix un dia després que la policia desallotgés els acampats a Castelló; una acció que es va desenvolupar senseincidents.

Temes:

Indignats