Anàlisi

Respecte per la democràcia

1
Es llegeix en minuts
Ernest Benach
Ernest Benach

Expresident del Parlament de Catalunya

ver +

Sembla que era en nom de la democràcia que els autoanomenatsindignats(a hores d'ara la indignació ja és d'anada i de tornada) van convocar una acció sota el lema «Aturem el Parlament». Llegit així fa mal als ulls, molt de mal. El Parlament és el dipositari de la sobirania popular i qui elabora les lleis que han de servir per governar aquest país. I el Parlament, en el cas d'una nació sense estat com Catalunya, és el dipositari també d'una tradició històrica que va molt més enllà del marc jurídic actualment vigent. El nostre Parlament enllaça amb les institucions republicanes i és el símbol i l'expressió del nostre autogovern. El Parlament dóna sentit polític a dues paraules: llibertat i Catalunya. Així de simple, i així de transcendent alhora. Voler aturar-lo, per tant, té un significat greu, que va més enllà de l'intent d'evitar que una llei, com és el cas dels pressupostos, es pugui aprovar.

Notícies relacionades

No estic d'acord amb les retallades ni tampoc amb els pressupostos del govern. Però només des de la política és possible canviar-los. No estic d'acord en com funcionen les coses en la política avui. Hem comès, tots plegats, massa errors. Però només des del respecte, des del diàleg i des de la col·laboració mútua és possible superar aquesta etapa.

El Parlament de Catalunya és la cambra legislativa de la meva nació, i en tant que ha estat escollit legítimament, en democràcia, el defensaré fins al final. Ni que no m'agradi el que està fent. La democràcia és justament això. Dimecres, dia trist, es va perdre el respecte per la democràcia. I recuperar-lo no serà fàcil. Que l'acció desgraciada d'uns quants intolerants no ens faci perdre el tren dels canvis que la nostra societat reclama amb urgència.

Temes:

Indignats