Els manifestants

El referent perpetu de la revolta d'Egipte

L’assemblea de Muntanya.

L’assemblea de Muntanya.

1
Es llegeix en minuts
RAFA JULVE
BARCELONA

L'assemblea dels indignats de Muntanya, celebrada al centre cívic del barri del Coll de Barcelona, es va moure ahir entre les coincidències i les diferències. Especialment abans de la sessió pròpiament dita, quan un dels integrants del col·lectiu, Marc Almodóvar, va presentar el documental que va gravar durant els 18 dies en què va viurein situla revolta egípcia.«El moment en què Hosni Mubàrak diu que 's'ha d'escollir entre el caos i la normalitat' no em sembla gens allunyat del discurs que Artur Mas va oferir dimecres després dels fets del Parlament»,va deixar anar l'autor del reportatge en el debat posterior.«Hi veig moltes diferències, sí, però també hi ha similituds, com la manipulació que van fer i fan els mitjans de comunicació»,va afegir.

Un company el va secundar parlant de l'«exageració mediàtica»i llançant la frase següent:«S'està criminalitzant la violència, fins i tot des de dins del col·lectiu». Comentari que més d'un i més de dos van considerar desafortunat movent el cap i fent petar la llengua en senyal de des-aprovació.

Notícies relacionades

Evidenciant la divisió, altres participants van recolzar el primer jove («el poder no deixa mai que les revolucions siguin pacífiques»,va dir un veterà), mentre un segon grup assenyalava amb el dit un foli en què s'indicava que el punt primer de l'ordre del dia portava per títolDesvincular-nos de les accions violentes.

Però aquest no va ser el primer tema que es va abordar. Els assistents van coincidir a començar -amb una hora i mitja de retard- a parlar dels actes que preveuen organitzar com a preparatius de la manifestació de diumenge que ve. Van parlar de fer una gran cercavila el dia abans, dissabte, de muntar una paradeta al mercat del Carmel... En aquestes idees, van tornar a coincidir.

Temes:

Indignats