PER LA PROTESTA A LA CIUTADELLA

Interior intenta negociar amb el col·lectiu d'indignats

Els manifestants es neguen a considerar el problema com a "policial" i exigeixen un interlocutor més ampli

Indignats pengen una pancarta a la porta de la Ciutadella: Tancat per revolució.

Indignats pengen una pancarta a la porta de la Ciutadella: Tancat per revolució.

1
Es llegeix en minuts
ANTONIO BAQUERO / Barcelona

La Conselleria d'Interior intenta negociar amb el col·lectiu d'indignats per mirar de convèncer-los que no acampin al parc de la Ciutadella i evitin boicotejar la tramitació dels pressupostos.

Des del departament intenten transmetre que assetjar un diputat és un acte il·legal i es pretén dissuadir-los de la seva protesta. No obstant, afirmen que podrien tolerar una acampada al passeig Picasso.

Des del col·lectiu d'indignats han traslladat a Interior que el seu moviment és polític i pacífic, i que, per tant, esperen una resposta política, ja que no són "un problema policial".

Els indignats han enviat un comunicat a Interior en què afirmen que no se'ls considera un interlocutor de problemes que "no són d'ordre públic, sinó socials i polítics" i que "ningú ens representa ni representem a ningú". Fins i tot quan la portaveu d'ICV, Dolors Camats, ha intentat dirigir-se a ells ha rebut esbroncades.

Resposta "no policial"

"La resposta a qüestions polítiques no pot ser policial", expliquen els indignats. En el seu comunicat, argumenten: "Si la reunió fos convocada per alguna de les conselleries afectades per les retallades socials (Ensenyament, Salut, Benestar Social i Família...) ho debatríem i ho valoraríem en l'assemblea general. Però no considerem apropiada la Conselleria d'Interior com a interlocutora de problemes que no són d'ordre públic, sinó socials i polítics".

"Reiterem una vegada més: la mobilització dels dies 14 i 15 de juny serà de caràcter massiu i no violenta",

Notícies relacionades

El comunicat, firmat per la "comissió de les mobilitzacions 14-15J del Moviment 15-M Barcelona", informa que "per garantir la transparència total han exigit com a condició no negociable gravar l'àudio de la trobada amb Interior", el contingut de la qual han assegurat que faran públic a la seva pàgina web.

"Reiterem que el Moviment 15-M aposta per una acció política directa, pública i transparent, i per tant rebutgem la legitimitat de reunions privades com la sol·licitada per part de responsables polítics", finalitza el comunicat.