TANCAMENT DEL PARC DE LA CIUTADELLA

Els indignats accepten acampar al passeig de Picasso i no davant del Parlament

Interior i el col·lectiu han consensuat la ubicació per passar la nit

El grup preveu protestar pels pressupostos que es començaran a debatre dimecres

La policia tanca i acordona el parc de la Ciutadella / M.TUDELA / R.FADRIQUE

2
Es llegeix en minuts
ANTONIO BAQUERO / FIDEL MASREAL / Barcelona

Els indignats concentrats al davant delParlament per passar-hi la nit han desistit de la intenció d'acampar dins del parc de laCiutadella i han acceptat pernoctar al passeig dePicasso, fora del parc que alberga el Parlament, segons han informat fonts del departament d'Interior.

Segons les mateixes fonts, al llarg d'aquest dimarts a la tarda s'ha produït una reunió amb membres dels indignats a qui la conselleria que dirigeixFelip Puig ha expressat la seva voluntat de respectar el seu dret de manifestar-se, però els ha advertit que no podien acampar al parc davant del Parlament i impedir que els diputats entressin demà a la Cambra.

Sense interlocutor

Els indignats de Barcelona mantenen la convocatòria per muntar un cordó aquest dimecres a primera hora amb l'objectiu d'evitar l'entrada dels diputats al Parlament, fet que suposaria un delicte, i impedir així que s'aprovin els pressupostos.

Segons les mateixes fonts, Interior considera que les vies de diàleg continuen obertes, si bé els indignats no disposen d'interlocutor. En qualsevol cas, en la reunió d'aquesta tarda, els indignats han acceptat dormir al passeig de Picasso i no a l'interior del parc de la Ciutadella.

Prop de 5.000 indignats s'havien concentrat a les portes del parc de la Ciutadella --que acull el Parlament de Catalunya-- per protestar pel tancament del recinte per part delsMossos d'Esquadra, que han blindat el recinte per evitar l'entrada de manifestants.

La Conselleria d'Interior i l'Ajuntament de Barcelona han decidit tancar al públic aquest dimarts a la tarda tot elparc de la Ciutadellai mantenir-lo tancat almenys fins dijous per evitar la protesta. El tancament l'ha ordenat l'Ajuntament de Barcelona a través d'un decret, com a titular de Parcs i Jardins.

Els agents de laGuàrdia Urbana i elsMossos d'Esquadra han tancat les entrades al parc progressivament fins que han sortit els últims visitants, a qui s'ha instat a abandonar el recinte "per seguretat". Els indignats s'oposen a la retallada prevista de les prestacions socials i sanitàries. Aquest dimecres està previst que es debatin les esmenes a la totalitat.

Marxes cap al parc des de la Diagonal i el Paral·lel

Hores abans, uns 200indignats han tallat aquest dimarts a la tarda l'avingudaParal·lel i laplaça d'Espanya, un dels punts de trobada convocats per la plataforma del moviment del15-Mper dirigir-se al Parlament per acampar i boicotejar el ple de pressupostos que comença aquest dimecres.

Els convocats a la plaça han esperat l'arribada de més indignats d'altres municipis, com l'Hospitalet i Cornellà, per anar, massivament, a les portes de la Cambra catalana, encara que a mitja tarda el parc de la Ciutadella, on hi ha l'edifici, ha quedat tancat al públic per evitar precisament que acampin.

Notícies relacionades

S'ha viscut algun moment de tensió quan un motorista ha volgut burlar el tall dels indignats a la plaça d'Espanya, uns quants l'han perseguit i aquest els ha increpat. El pas dels indignats ha aixecat expectació i alguns veïns del Paral·lel s'han sumat a la protesta amb una cassolada des dels balcons. Durant la marxa, els joves han cridat consignes comNingú ens representaoUneix-te a nosaltres.

A més de la zona del Paral·lel, diverses columnes d'indignats han començat la seva marxa cap al parc des de diferents punts de la ciutat. Els estudiants han tallat l'avinguda Diagonal a l'altura de la Facultat de Física i Química, a la Zona Universitària. La marxa dels estudiants ha començat a les 17 hores tocades i ha anat tallant laDiagonal al seu pas.