Anar al contingut

ONZENA ENTREGA DEL GUARDÓ

El casteller David Miret aconsegueix el Premi Català de l'Any 2010

El cap de colla dels Castellers de Vilafranca ha pilotat la millor temporada de la història dels verds

El metge Joan Pere Barret i l'escriptor Emili Teixidor han estat els altres dos finalistes votats pels lectors d'EL PERIÓDICO i els espectadors d¿'Els matins' de TV-3

EL PERIÓDICO / Barcelona

Deu estrelles entre els fogons per al sopar del Català de lAny. / A. ATTANASIO / M. TUDELA

David Miret, el cap de colla dels Castellers de Vilafranca, ha guanyat el Premi Català de l'Any 2010, organitzat per EL PERIÓDICO. L'extraordinària temporada d'aquesta colla castellera i el reconeixement mundial que ha suposat la declaració dels castells com a patrimoni cultural immaterial per part de la Unesco han impulsat aquest representant del món casteller fins a l'obtenció del premi. Miret s'ha imposat als altres dos finalistes, el metge Joan Pere Barret i l'escriptor Emili Teixidor, amb un 60% dels vots.
 
La identitat del guanyador de l'onzena edició del Català de l'Any ha estat desvelada aquesta nit en la cerimònia que ha tingut lloc al Teatre Nacional de Catalunya, presentada per Josep Cuní i Helena García Melero. L'entrega del premi ha anat acompanyada de la construcció d'un castell dins de la mateixa sala del TNC, en homenatge al guanyador.
 
David Miret, fill i germà de castellers, va aprendre des de petit les interioritats d'aquestes torres humanes. Pertany als Castellers de Vilafranca des de la temporada 1984/85, de la qual és cap de colla des del 2007. Com a tal, ha pilotat la millor temporada de la història dels verds de Vilafranca. Sota la seva experta direcció, la colla ha aconseguit descarregar, entre altres, la primera torre de vuit de la història, fita aconseguida l'any passat, i ja aquesta temporada el primer set de vuit. Els que el coneixen bé asseguren que Miret, a punt de fer els 41 anys, reuneix les millors virtuts d'un bon cap de colla i d'un bon casteller: carisma, capacitat de lideratge i de sacrifici, força, valor i bones dosis tant de seny com de rauxa.
 
Com en les 11 edicions anteriors, la gala del Català de l'Any, patrocinada per Abertis i El Corte Inglés, ha comptat amb la presència d'importants personalitats del món de la política i la societat catalana, encapçalats pel president de la Generalitat, Artur Mas. La gala ha comptat amb actuacions de Jordi LP i de Joan Chamorro Quintet & Andrea Motis. Durant la gala també s'han entregat els premis a la Millor Iniciativa Empresarial i Millor Iniciativa Solidària. El primer guardó ha estat per a Casa Tarradellas, mentre que el premi Mercè Conesa, nom que des de fa dos anys rep el premi a la iniciativa solidària, ha estat atorgat a la Fundació Ared.
 
Després de l'entrega de premis i els parlaments dels principals convidats, tots els assistents a l'acte han pogut disfrutar del Sopar de l'Any, un exclusiu sopar organitzat per EL PERIÓDICO que des del 2007 tanca l'entrega del certamen. En aquest àpat es reuneixen propostes culinàries dels millors xefs del nostre país, encapçalats per Ferran Adrià, Carme Ruscalleda i Joan Roca. Nandu Jubany, xef executiu, i el pastisser Christian Escribà són també fixos del Sopar de l'Any. Aquest any completen l'elenc Fina Puigdevall, Paco Pérez, Mey Hofmann, Carles Gaig i Carles Tejedor. Entre tots ells, EL PERIÓDICO reuneix aquesta nit al TNC 25 estrelles Michelin.
 
0 Comentaris
cargando