alarma al sud-est de la península

Els sismes de Llorca són els més greus a Espanya dels últims 50 anys

El 1969 un terratrèmol de 7,5 graus va causar quatre víctimes a la costa de Huelva

1
Es llegeix en minuts
EFE / Madrid

Elsdos terratrèmols registrats aquest dimecres a la localitat murciana deLlorca, de 4,5 i 5,2 graus en l'escala de Richter, que han causat almenysvuit víctimes mortals, són els més greus que ha registrat Espanya els últims 50 anys.

L'últim sisme amb víctimes mortalsa Espanya es va produir el28 de febrer de 1969 a la costa deHuelvai va costar la vida almenys a quatre persones. En aquella ocasió el terratrèmol es va xifrar en7,5 graus en l'escala de Ritcher.

El 17 de desembre del 2009, la costa occidental d'Andalusiava patir un terratrèmol de 6,3 graus, si bé no es van haver de lamentar danys personals ni materials.

A la costa granadina

Notícies relacionades

L'any passat, l'1 d'abril, la localitat granadina deDúrcalva registrar un terratrèmol de 4,7 graus de magnitud i es va notar en diferents punts de la costa granadina. No obstant,no va causar danys materials en cap dels municipis on es va sentir el moviment.

El terratrèmol amb més víctimes mortals va ser el qualificat com a Terratrèmol de Lisboa, que va sacsejar gran part d'Europa occidental l'1 de novembre de 1755. El sisme, que va tenir una escala de 9 graus de magnitud, va deixar a Espanya uns1.300 morts per la gran onada que es va produir algolf de Cadis.