ESTAT D'EMERGÈNCIA

El temporal que arrasa la costa est dels EUA causa almenys 13 morts

Les tempestes avancen cap al nord i les autoritats alerten de nous tornados

Un vehicle sobre un arbre, després del pas d’un tornado per la localitat de Tushka, a Oklahoma, divendres.

Un vehicle sobre un arbre, després del pas d’un tornado per la localitat de Tushka, a Oklahoma, divendres. / Sue Ogrocki (AP)

1
Es llegeix en minuts
EFE / Washington

Eltemporalregistrat al sud-est dels Estats Units, i que avança ara cap al nord del país, ha causat almenys 12 morts des de divendres. El Servei Meteorològic Nacional ha alertat que s'esperen nous tornados en diversos estats de la costa est.

AGeòrgia, les autoritats han emès aquesta matinada una alerta de tornado després que les fortes tempestes que estan escombrant la franja sud de l'estat arrenquessin arbres i pals d'electricitat. S'espera pluja, calamarsa i ràfegues de vent de fins a 112 quilòmetres per hora.

Notícies relacionades

El sistema de tempestes originat al centre del país va arribar divendres als estats del sud-est, concretament al nord deMississipí, Alabama i la regió central deTennessee, segons va indicar el Servei Meteorològic Nacional. El governador de l'estat d'Alabama, Robert Bentley, va declarar l'estat d'emergència després de rebre informació que diversos tornados havien tocat terra en almenys sis comtats. En aquest estat el temporal s'ha cobrat quatre vides; tres al comtat de Washington i un al comtat de Greene, on sis persones més han resultat ferides.

A Arkansas han mort set persones, entre elles dos nens, a causa de la caiguda d'arbres sobre les seves vivendes. A Oklahoma, la tempesta ha causat dues morts.