Anar al contingut

EN 38 LOCALITATS

El Tribunal de la UE condemna Espanya per no depurar aigües residuals

Arenys de Mar i Pineda de Mar estan entre les poblacions que hauran de construir "sistemes adequades de recollida i depuració d'aigües residuals", segons la sentència

AGÈNCIES / Brussel·les

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TUE) ha condemnat aquest dijous Espanya per no depurar les aigües residuals urbanes en 38 localitats --entre les quals, Arenys de Mar, Pineda de Mar, la Corunya, Vigo i Santiago (Galícia) i Gijón (Astúries)-- fet que suposa una infracció de la normativa mediambiental comunitària.

La sentència dóna la raó a la Comissió Europea, que va portar Espanya davant el TUE per incomplir la directiva que obliga a implantar sistemes adequats de recollida i depuració d'aigües residuals a les zones urbanes de més de 15.000 habitants. El termini per fer-ho va vèncer el 31 de desembre del 2000. L'Executiu comunitari va alertar que les aigües residuals urbanes no depurades constitueixen un perill per a la salut pública i la font més significativa de contaminació en aigües costaneres i interiors.

En la seva sentència d'aquest dijous, el Tribunal de Luxemburg conclou que Espanya ha incomplert l'obligació de garantir la recollida de les aigües residuals urbanes d'Arenys de Mar, les localitats tenerifenques de Valle de Güimar, Noreste (Valle Guerra) i Vall de l'Orotava, Alcossebre (Castelló) i Cariño (la Corunya).

Una altra llista inclou aglomeracions urbanes que van incomplir les normes de tractament de les aigües residuals:

- Arroyo de la Miel (Màlaga)
- Arroyo de la Víbora (Màlaga)
- Estepona (Màlaga)
- Alhaurín el Grande (Màlaga)
- Coín (Màlaga)
- Nerja (Màlaga)
- Torrox Costa (Màlaga)
- Barbate (Cadis)
- Chipiona (Cadis)
- Tarifa (Cadis)
- Vejer de la Frontera (Cadis)
- Isla Cristina (Huelva)
- Matalascañas (Huelva)
- Gijón-Est - Llanes (Astúries)
- Los Llanos de Aridane (Santa Cruz de Tenerife)
- Ceuta
- Elx (Alacant)
- Teulada Moraira (Alacant)
- Benicarló (Castelló)
- Peníscola (Castelló)
- Vinaròs (Castelló)
- La Corunya
- Aguiño-Carreira-Ribeira (la Corunya)
- Noia (la Corunya)
- Santiago (la Corunya)
- Tui (Pontevedra)
- Vigo (Pontevedra)
- Baiona (Pontevedra)
- Viveiro (Lugo)
- Irun (Guipúscoa)

Per oferir-li la millor experiència possible estem canviant el nostre sistema de comentaris, que passa a ser Disqus, que gestiona 50 milions de comentaris en mitjans d'arreu del món cada mes. Ens disculpem si aquests primers dies hi ha algun procés extra de 'login' o si el servei no funciona al 100%.