EL PRIMER PAÍS VA SER EL CANADÀ

Espanya va ser el segon país del món amb més ciutats inscrites a 'L'hora del planeta'

Aquesta iniciativa de l'entitat ecologista WWF consistia a apagar els llums dels edificis més emblemàtics de cada localitat

La Sagrada Família, abans i després de l’apagada.

La Sagrada Família, abans i després de l’apagada. / EFE

1
Es llegeix en minuts
EUROPA PRESS / Madrid

Espanya va ser el segon país del món i el primer d'Europa en què més ciutats van participar en L'hora del planeta, una iniciativa de conscienciació en la lluita contra el canvi climàtic que consistia a apagar els llums dels edificis més emblemàtics.

Un total de 250 ciutats espanyoles es van unir a la iniciativa de l'entitat ecologista WWF. El país amb més ciutats conscienciades va ser el Canadà, amb 450.

El secretari general de WWF, Juan Carlos del Olmo, ha explicat que va costar molt poc convèncer les autoritats municipals, i que a mitjans de la setmana passada ja tenien inscrites totes les capitals de província.

A part dels Ajuntaments, Del Olmo ha explicat que 200 col·legis i 100 empreses també es van sumar a la iniciativa.

Un gest que "hauria d'anar més enllà"

A nivell internacional L'hora del planeta va tenir una adhesió de 135 països i 4.500 ciutats. La iniciativa de WWF va tenir el suport de tots els països del G-20 i de 8 de les 10 ciutats més poblades del món.

Notícies relacionades

"En un món on cadascú va al seu aire, que un pigmeu, un de Parla o un inuit facin alguna cosa junts pel planeta a la vegada, és molt positiu i té molta força", ha celebrat Del Olmo.

Però al marge d'aquestes xifres, Del Olmo ha explicat que l'objectiu de L'hora del planeta no era reunir el nombre de països i ciutats més elevat, sinó de servir d'exemple. El representant de l'entitat ecologista ha indicat que aquest gest hauria d'anar més enllà i implantar-se com un acte rutinari.