AQUEST MES

Aguilar convocarà una 'cimera' autonòmica per estudiar la contaminació

La ministra de Medi Ambient proposa mesures de conscienciació i plans nacionals "eficaços"

1
Es llegeix en minuts
EFE / Madrid

La ministra de Medi Ambient, Rosa Aguilar, ha anunciat que convocarà els consellers de Medi Ambient de totes les comunitats autònomes abans que acabi aquest mes per estudiar la contaminació i analitzar la qualitat de l'aire.

Aguilar ha dit que la convocatòria tindrà a veure amb el desenvolupament dels plans nacionals respecte a la millora de la pol·lució, ja que a partir del reial decret sobre aquest assumpte hi ha diversos esborranys que es volen traslladar a les autonomies perquè hi participin.

La ministra ha descartat mesures fiscals per solucionar el problema de la contaminació i s'ha decantant per "mesures preventives, dissuasòries i de conscienciació" que, segons ella, tindran més bon resultat. Aguilar ha demanat la col·laboració de comunitats i ajuntaments per "nuclear" plans nacionals "efectius i eficaços".

En aquest context, la ministra ha recordat que aquest dijous es reunirà amb el president de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), Pedro Castro, per analitzar la qualitat de l'aire i subscriure, en el seu moment, un protocol que permeti a les dues institucions treballar conjuntament en l'assumpte. La titular de Medi Ambient ha subratllat la importància que els ajuntaments contribueixin amb plans d'informació i sensibilització, que permetin a la "ciutadania caminar en una mateixa direcció".

Notícies relacionades

Sense plans a Madrid

Aguilar també s'ha referit, en concret, a la contaminació a Madrid i a la gestió sobre aquest assumpte del seu alcalde, Alberto Ruiz-Gallardón, i ha dit que li consta que aquest ajuntament no ha posat en marxa cap pla per millorar la situació de pol·lució. Ha afegit que hi ha hagut mesures d'aquest tipus a Barcelona i en altres ciutats d'Espanya, però no a Madrid i això, ha insistit, és "constatar fets objectius".