EFECTES DE L'ANTICICLÓ

La contaminació de Barcelona i Madrid dispara les alertes sanitàries

La mala qualitat de l'aire incideix en l'aparició i agudització de malalties respiratòries i cardiovasculars

1
Es llegeix en minuts
EFE / Barcelona

La capa de contaminació que aquests dies "asfixia" Barcelona i Madrid ha disparat les alertes de la Societat Espanyola de Pneumologia, que ha avisat que els actuals nivells de contaminació suposen un "risc greu" per a la salut dels ciutadans. Segons dades de la Comissió Europea, la contaminació atmosfèrica provoca actualment unes 16.000 morts a Espanya.

La doctora Cristina Martínez ha declarat que la contaminació de l'atmosfera incideix en l'aparició i agudització de malalties respiratòries i cardiovasculars.

Trànsit demana anar més enllà en l'ús del transport públic

Davant la contaminació que afecta les grans ciutats, el director general de Trànsit, Pere Navarro, ha demanat que es vagi "més enllà" en la mobilitat sostenible.

Segons Navarro, amb el nivell de contaminació que s'està registrant aquests dies anticiclònics a les grans ciutats, es posa de manifest la necessitat d'avançar en les polítiques de mobilitat sostenible.

La contaminació remetrà a partir de dissabte

Notícies relacionades

Segons l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), a partir de dissabte el vent i la pluja ajudaran a alleujar l'aire contaminat de les grans ciutats. L'anticicló que patim es mantindrà de manera molt semblant fins divendres i l'aire situat a les capes baixes continuarà sense ventilar-se.

Els anticiclons, al no portar vent, provoquen una tapadora que impedeix que l'aire de capes baixes vagi cap a amunt i hi hagi ventilació. Com a conseqüència d'aquesta "boina", el fum i la contaminació acumulada no es dispersen en l'atmosfera.