EL 6 DE GENER

El sorteig del Nen repartirà 840 milions

El primer premi és de 120 milions i el segon, d'un milió a la sèrie

2
Es llegeix en minuts
EUROPA PRESS

El Sorteig Extraordinari del Nen 2011, que se celebrarà el 6 de gener, dia de Reis, tornarà a repartir 840 milions d'euros en premis i amb una emissió que puja als 1.200 milions, a través de 60 sèries de 100.000 bitllets cada una --200 euros el bitllet i 20 euros el dècim--.

En total, es destinarà als premis el 70% de l'emissió, amb un primer premi que repartirà 120 milions --2 milions d'euros per sèrie i 200.000 euros per dècim--. Així mateix, hi haurà un segon premi d'un milió d'euros a la sèrie, i 12 de 14.000 euros per cada sèrie, i les tradicionals aproximacions, premis per centenes i reintegraments.

El sorteig començarà a les 12.00 hores al saló de Loteries i Apostes de l'Estat, i es realitzarà pel sistema de bombos múltiples. Pel que fa al dibuix del bitllet, aquest any en cada dècim apareix una vinyeta amb el següent text: "El Nen. Adoració dels Reis Mags. Oli sobre taula, realitzat per Pablo Scheppers cap al 1575. Museu de Saragossa".

Alícia al país de les meravelles

Aquest any, la protagonista de l'anunci del Sorteig Extraordinari és una nena. Es tracta d'Alícia, que converteix l'espot televisiu en el país de les meravelles.Però Alícia no apareix sola, ja que l'acompanyen un Peter Pan, que es resisteix a créixer, una Ventafocs que trenca tots els esquemes, i un gat amb botes que vol tocar la lluna.

I, a tots aquests personatges, els protegeix la deessa Fortuna, que serà l'encarregada de recordar que amb la Loteria del Nen "encara és Nadal i queden moltes il·lusions per complir-se", segons ha explicat Loteries i Apostes de l'Estat en un comunicat.

Canvi de data

Notícies relacionades

Fins ara ha estat difícil determinar amb exactitud la data inicial dels sortejos d'aquesta denominació ja que ni en els programes respectius, ni en les resolucions insereixes en publicacions oficials ni en les llistes de números premiats, figura el títol de sorteig del Nen, extremo que queda solucionat a partir del 1966.

Aquests sortejos existien amb anterioritat a aquests anys i van ser així coneguts popularment, potser per la proximitat a l'Epifania del Senyor o Adoració del Nen pels Mags d'Orient. Els sortejos s'han celebrat pel sistema antic o tradicional fins al 1965 i pel sistema modern o de bombos múltiples des de l'any següent. Des del 1999 se celebra el dia 6 de gener en lloc del 5.