SUCCESSOS

Trobada penjada l'exparella d'una noia desapareguda a Boadilla

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO
MADRID

María Piedad García Revuelta va anar dissabte passat al sopar de Nadal organitzat pels seus companys de feina del supermercat Mercadona de Boadilla del Monte (localitat a l'oest de Madrid). Allà va coincidir amb la seva exparella, Javier Sánchez-Toledo, que es va oferir a portar-la a casa. Va ser l'última vegada que es va veure la dona de 26 anys amb vida.

El seu excompany sentimental va ser trobat dimecres penjat d'una torre de la llum d'una zona boscosa d'El Escorial (una altra localitat madrilenya). Així mateix, el seu cotxe està sent analitzat per determinar a qui pertanyen les restes biològiques trobades a l'interior. Fonts de la investigació van precisar a Efe que al vehicle hi havia sang tant de María García com de la seva exparella, de manera que una de les hipòtesis de la Guàrdia Civil és que aquest es va suïcidar després d'acabar amb la vida de María.

Un centenar d'agents van buscar ahir la víctima en un descampat al sud de la capital madrilenya. Els agents van rastrejar els pous i els forats al subsòl però no van trobar rastre de la dona, tot i que els missatges de mòbil que María va enviar a la seva mare diumenge a la matinada els havien conduït fins a allà.

A Extremadura ahir es va produir també un nou cas de violència masclista: un home de nacionalitat espanyola i de 59 anys va matar la seva exparella, una marroquina de 44 anys, que vivia a Badajoz i després es va suïcidar. Aquesta mort eleva a 69 el nombre de víctimes mortals el 2010, una tràgica llista a la qual pot sumar-se la noia de Boadilla si finalment es troba el seu cadàver

Notícies relacionades

L'agressor de Badajoz tenia una ordre d'allunyament des del setembre passat que va ser reduïda de risc mitjà a risc no apreciat, segons va reconèixer la delegació del Govern a Extremadura. La víctima havia denunciat diverses vegades la seva exparella per amenaces encara que no per agressió i tots dos tenien un fill en comú de 9 anys.

LA DENÚNCIA / Precisament ahir diversos grups van demanar al Congrés a la ministra de Sanitat, Leire Pajín, que es protegeixi millor les dones maltractades que s'atreveixen a denunciar. La ministra va reconèixer que s'ha de millorar la resposta que s'ofereix a aquestes víctimes, però va recordar que el principal problema és que únicament el 27% de les assassinades havien recorregut prèviament a la justícia. Per això va anunciar que les pròximes campanyes de sensibilització se centraran en la necessitat que les víctimes confiïn en les autoritats.