DESPRÉS DE LA SENTÈNCIA DEL TRIBUNAL DE LA UE

La Generalitat reclamarà a la SGAE la devolució del cànon digital

El Govern s'acull a la sentència que declara il·legal l'aplicació de la taxa a administracions i empreses

1
Es llegeix en minuts
EUROPA PRESS

La Generalitat, a través de la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació, reclamarà a la Societat General d'Autors i Editors (SGAE) la devolució dels imports que l'Administració catalana ha pagat en concepte de cànon digital, la taxa que s'aplica a diversos mitjans de reproducció per compensar els creadors per les còpies que es realitzen de les seves obres.

Amb aquesta reclamació, el Govern s'acull a la recent sentència emesa pel Tribunal de Justícia de la Unió Europea, que declara il·legal l'aplicació del cànon digital en empreses, professionals i administracions, malgrat que manté el cobrament d'aquesta taxa per als consumidors, segons ha informat la Secretaria de Telecomunicacions a través d'un comunicat.

El secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Bosch, ha afirmat que la Generalitat "ha de seguir les directrius europees, i la sentència de la UE deixa clar que l'aplicació del cànon per còpia privada en els suports de reproducció adquirits per empreses, professionals i administracions per a finalitats diferents de la còpia privada contradiu la normativa comunitària".

Notícies relacionades

Referent per a la resta d'afectats

Bosch ha explicat que, a l'espera de la transposició a la llei estatal de la sentència europea, la Generalitat ha d'activar els "mecanismes necessaris per poder reclamar a la SGAE la devolució del que ha pagat fins ara per una taxa que la UE considera il·legal". El directiu ha destacat la importància d'aquest pas fet pel Govern perquè la Generalitat, com a Administració pública, "pot convertir-se en referent per a la resta d'empreses i institucions afectades".