Protesta d'estudiants

Les famílies tenen dret a consultar la preinscripció d'altres nens

1
Es llegeix en minuts
Óscar Toral
Óscar Toral

Periodista

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els pares participants en processos de preinscripció escolar tenen dret a accedir a les dades dels altres nens si dubten sobre la veracitat de referències com el domicili, segons un dictamen de l'Agència Catalana de Protecció de Dades arran de la petició d'una família de Sabadell.

Notícies relacionades

Aquests pares no van aconseguir plaça al centre triat i van sol·licitar les dades dels aspirants admesos, per la sospita de falsos empadronaments. Aquesta pràctica il·lícita consisteix a inscriure's a la casa d'un parent o amic per obtenir uns punts de proximitat que facilitin la matriculació a l'escola desitjada. La Conselleria d'Educació no els va proporcionar les dades al considerar-les privades, i ara l'agència pública afirma que la condició de la família de part interessada en un «procediment de concurrència competitiva» la faculta per accedir als noms i les adreces dels inscrits.

Un portaveu d'Educació va manifestar ahir que «el dictamen és contradictori amb la doctrina habitual de Protecció de Dades», i per això la conselleria demanarà a l'agència que aclareixi la qüestió. Si l'organisme es reafirma en la resolució, Educació donarà les dades a les famílies que les sol·licitin.