DO PLA DE BAGES

Quim Fargas: «El celler petit ha de ser innovador»

Quim Fargas.

Quim Fargas.

1
Es llegeix en minuts
Óscar Toral
Óscar Toral

Periodista

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Quim Fargas (Salelles, Bages, 1964) ha viscut sempre entre vinyes. El seu celler -un dels pioners en l'enoturisme- produeix al voltant de 30.000 ampolles anuals, entre les quals destaquen els mitges criances d'ull de llebre i merlot Fargas Fargas (Pla de Bages), disponibles a les botigues per uns set euros.

-¿Quan començarà la verema?

-La setmana que ve començarem amb les varietats blanques (chardonnay i moscatell), i la següent els arribarà el torn a les negres: primer l'ull de llebre i després el merlot i el cabernet.

-¿Està molt pendent del temps?

-I tant. Vénen 20 dies clau, i el millor per al vi seria que no caigués més pluja. El raïm ja té bastanta aigua i aniria bé que acabés de madurar en sec.

-¿Com es fa lloc un petit celler en el sector?

-Moure'm entre vinyes és el meu fort, però la feina comercial és el que em costa més. L'única via per a les marques poc conegudes és apostar per la qualitat, ser innovadores i obrir el celler al públic.

-¿L'ajuda gaire l'enoturisme?

Notícies relacionades

-És la millor manera de donar-nos a conèixer. El nostre celler és visitable des de fa 10 anys, i als aficionats els encanta conèixer el cicle del vi i com treballem. Després,

ells ens fan la publicitat.

Temes:

Vi