PRIMER GRAN SORTEIG DE L'ANY

La grossa del Nen, el 58.588, cau a Castelldefels

La localitat ha repartit 14 milions, ja que només s'han venut 7 de les 60 sèries del número

El segon premi, el 42.653, s'ha venut a Almagro

3
Es llegeix en minuts
AGÈNCIES
BARCELONA

El primer premi del sorteig del Nen, que ha correspost al número 58.588, ha estat venut íntegrament a Castelldefels (Baix Llobregat). Aquest és el segon any consecutiu que toca el premi a la província de Barcelona, després que l'any passat caigués a Terrassa (Vallès Occidental).

La grossa del Nen està dotada amb 2 milions d'euros per sèrie, 200.000 euros al dècim. El segon premi, en canvi, el número 42.653, que ha estat venut a Almagro (Ciudad Real), està dotat amb un milió d'euros.

Només set sèries

L'administració número 1 de Castelldefels, situada a l'avinguda de Santa Maria número 32, repartirà entre 20 i 30 milions d'euros en virtut del primer premi del sorteig del Nen, que ha recaigut en el 58.588.

També ha indicat que en total s'han repartit 14 milions d'euros, dels 120 milions amb què està dotada la totalitat del primer premi.

Segons ha explicat l'administrador de l'establiment, Josep Sunyé, si s'haguessin venut les 60 sèries consignades, s'haurien repartit un total de 120 milions.

El venedor ha afirmat que tots els números es van vendre per finestreta, i que no té constància que cap associació hagués jugat aquest número.

Només venut el 20%

Segons ha explicat l'administrador de l'establiment, Josep Sunyé, el local tenia consignada la totalitat de les 60 sèries, si bé únicament va vendre al voltant del 20% dels dècims premiats. Si els hagués venuts tots, el premi hauria pujat fins a 120 milions.

El venedor ha afirmat que tots els números van ser venuts per finestreta, al no tenir constància que cap associació hauria jugat a aquests número.

Venedor feliç

En qualsevol cas, Sunyé s'ha mostrat "molt feliç" pel premi i ha dit no conèixer amb exactitud l'abast precís de les quantitats repartides per la dificultat de fer els càlculs totals en un moment tan emocionant.

L'administració no jugava el 58.588 per cap raó especial, ja que no formava part dels habituals del local.

En local, obert el 1974, va repartir un quart premi del sorteig de la grossa fa uns tres anys, i quan la propietària era l'àvia de l'actual venedor, també va repartir un segon premi del Nen.

Sergio encara no s'ho creu

A l'administració que ha repartit el dècim de la grossa hi han anat aquest matí multitud de veïns curiosos i algun afortunat, com Sergio Terrao, que té un bitllet guanyador.

"El vaig comprar ahir a la tarda. Hi havia molta cua", ha explicat l'afortunat, que encara no s'ho creu. "Em vaig esperar i vaig comprar un dècim acabat en 8", ha detallat.

El dècim és compartit amb la seva mare i amb els diners del premi Terrao diu que no sap exactament què farà, però que segur que l'ajudarà a "estar més tranquil en aquests temps de crisi".

L'any passat, a Terrassa

Es tracta del segon any consecutiu que el Nen recau íntegrament a Barcelona, després que l'any passat resultés premiada Terrassa, i també després que el sorteig del 22 de desembre passat deixés un bon nombre de premis menors a Catalunya, però situés els principals a Madrid.

Descens respecte a l'any passat

L'Estat dedica a premis 840 milions d'euros en aquest sorteig, per al qual s'han venut dècims per valor de gairebé 711 milions, una quantitat que suposa un descens del 6,71% respecte al 2009.

Segons dades provisionals de l'Organisme Nacional de Loteries i Apostes de l'Estat, la despesa mitjana per habitant per a aquest sorteig és de 15,76 euros, davant els 16,90 de fa un any.

Les vendes han baixat a totes les comunitats autònomes, amb els principals descensos relatius a Múrcia (-12,35%) i Andalusia (-11,72), a més de Ceuta (-14,12).

Aquest és el segon any consecutiu que baixa la venda de loteria del Nen, ja que el 2009 ho va fer en un 2,05%.

Més despesa a Madrid

Notícies relacionades

En termes absoluts, la despesa més gran per comunitats ha correspost a Madrid, amb 104,7 milions d'euros; el País Valencià (98,5 milions), Catalunya (97,7 milions) i Andalusia (88,8 milions).

Per la seva banda, l'alcalde de Castelldefels, Joan Sau, ha agraït avui als Reis d'Orient la "molt important" injecció de diners que suposarà per al municipi el premi.