jornada electoral a LA UG

La Universitat de Girona ratifica la rectora Geli per la mínima

L'aspirant Manel Poch va obtenir el 48% dels vots enmig d'una alta abstenció

La rectora Anna Maria Geli, en el moment de dipositar el seu vot a l’urna, ahir.

La rectora Anna Maria Geli, en el moment de dipositar el seu vot a l’urna, ahir. / ACN / TANIA TAPIA

1
Es llegeix en minuts
FERRAN COSCULLUELA
GIRONA

no farà falta anar a una segona volta. L’actual rectora de la Universitat de Girona (UG), Anna Maria Geli, va aconseguir ahir a la nit els vots suficients per continuar quatre anys més al capdavant d’aquesta institució docent. Geli va veure així complerta una de les peticions que va llançar durant la campanya electoral, amb la finalitat d’obtenir un segon mandat per acabar de consolidar el seu programa de govern. La rectora, que va obtenir el 51,24% dels vots ponderats, es va imposar a l’aspirant, Manel Poch, per un escàs marge, ja que el catedràtic de Física va obtenir el 48,76% dels sufragis. La jornada electoral es va veure marcada pel baix índex de participació dels estudiants i per la magnitud del vot de càstig d’aquest sector. Més de la meitat dels 1.411 vots emesos pels alumnes (amb un cens de 10.156 electors) van ser nuls, i gairebé un 10% van votar en blanc.

Notícies relacionades

Després de proclamar-se els resultats, Geli es va referir a aquest problema i va anunciar que una de les primeres accions que portarà a terme els pròxims dies serà reunir-se amb els representants estudiantils per intentar solucionar al seva desafecció del procés electoral motivada perquè no se senten representats pels òrgans de decisió de la UG. «He pres bona nota del vot nul. És un tema que hem de superar, perquè la Universitat la fem entre tots», va afirmar la rectora. Geli va avançar que els pròxims quatre anys seguirà treballant per a la cohesió interna de la UG i per a «la seva projecció interna i externa, encara que sempre lligada a les arrels del territori».

El Consell d’Estudiants va demanar als universitaris que optessin pel vot nul, perquè considera que cap dels candidats defensa el seu model. També rebutja un sistema electoral en què els 389 doctors de la UG tenen el 51% dels vots, davant del 23% que s’atorga als 10.156 estudiants.

Temes:

UdG